Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon HTC Trophy 7: να το πάρω ή όχι (review)


HTC Trophy 7: να το πάρω ή όχι (review)

Παρασύνθημα: Το HTC Trophy 7 είναι ένα από τα πρώτα κινητά με Windows Phone 7 που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Το Windows Phone 7 είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που πραγματικά εντυπωσιάζει τόσο με τη χρηστικότητα όσο και με τα γραφικά του. Το HTC Trophy 7 είναι ένα κομψό και ισχυρό κινητό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν κατά πολύ και τα Windows Phone 7

Windows Phone 7: Το σίγουρο είναι ότι η Microsoft αυτή τη φορά μεγαλούργησε, το νέο της λειτουργικό σύστημα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και χρηστικό και σίγουρα όταν παίξεις μαζί του για λίγα λεπτά, το να γυρίσεις πίσω στο Android ή το iPhone σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να φεύγεις από το μέλλον για να πας στο παρελθόν. Απλό στη χρήση, διαθέτει δύο οθόνες, μία αρχική όπου μπορείς να προσθέσεις τις συντομεύσεις όλων των αγαπημένων σου εφαρμογών και μία με όλες τις ρυθμίσεις και τις υπόλοιπες εφαρμογές.
Στη δική μας αρχική οθόνη έχουμε την άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνο, τις επαφές, τα μηνύματα, το Gmail, τον Internet Explorer, την κάμερα και το ημερολόγιο κι έτσι μπορούμε με ένα κλικ να έχουμε πορόσβαση σε αυτά. Αν πατήσουμε το βέλος πάνω δεξιά μεταφερόμαστε στη δεύτερη οθόνη που έχει όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις. Τόσο εύκολα, τόσο απλά και χωρίς μπερδέματα.
Facebook και επαφές: Μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε τους λογαριασμούς μας από το Facebook, το Gmail ή το Windows Live και να εισάγουμε όλες μας τις επαφές στο τηλέφωνο.
Η λειτουργία του καταλόγου είναι τόσο χρηστική που μας επιτρέπει να βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα των φίλων μας μέσα από τον κατάλογο. Δηλαδή μέσα από τον κατάλογο μπορείς να δεις τις τελευταίες ανανεώσεις ενός φίλου σου στο Facebook ή το MSN Live ή τις τελευταίες ενημερώσεις από το Wall σου στο Facebook.
Ταχύτητα: To Trophy είναι ένα γρήγορο τηλέφωνο χάρη στον επεξεργαστή και τη μνήμη, δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς βέβαια γιατί η Microsoft είναι πολύ αυστηρή ως προς τις προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός Windows Phone 7 τηλεφώνου κι έτσι όλα τα τηλέφωνα με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα θα είναι γρήγορα. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από υπολογιστής τσέπης είναι και τηλέφωνο και δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε μια κλήση...
...ή να στείλουμε ένα SMS. Τα SMS είναι αποθηκευμένα με τη μορφή "chat" έτσι ώστε να έχουμε συγκεντρωμένη όλη την επικοινωνία μας με μια επαφή.
Ιδιαίτερα χρηστικό είναι και το Gmail που λειτουργεί άψογα και δίνει μια μοντέρνα νότα.
Φυσικά υπάρχουν εφαρμογές και για τα άλλα social network όπως το Twitter.
Windows Market: Το market των Windows Phone 7 είναι πολύ οργανωμένο και διαθέτει μια σειρά από εφαρμογές, δωρεάν και επί πληρωμή αλλά και τραγούδια για να κατεβάσουμε άμεσα στο τηλέφωνο.
Αν και δεν θα βρούμε Ελληνικά τραγούδια, ωστόσο όλα τα τελευταία hits είναι διαθέσιμα για download, όχι δωρεάν φυσικά...
Ραδιόφωνο: Αν δεν μας αρκούν τα τραγούδια, μπορούμε να ακούμε ραδιόφωνο χάρη στην ενσωματωμένη εφαρμογή. Ευτυχώς που η HTC σκέφτηκε να προσθέσει ραδιόφωνο γιατί δυστυχώς σήμερα πολλά smartphone δεν έχουν...
Κάμερα: Η HTC ποτέ δεν φημιζόταν για τις κάμερες στα κινητά της κι έτσι το HTC Trophy δεν μας εκπλήσσει ούτε ευχάριστα, ούτε δυσάρεστα. Το τηλέφωνο έχει κάμερα 5MP με LED flash που βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες αν και η έκπληξη είναι οι βραδινές φωτογραφίες που είναι καλά φωτισμένες σε σχέση με άλλα τηλέφωνα με αντίστοιχη κάμερα.
e-stop
Ελληνικά: Το μεγάλο μειονέκτημα του τηλεφώνου και όλων των τηλεφώνων με Windows Phone 7 είναι ότι δεν έχουν Ελληνικά ούτε στο μενού, ούτε καν στο πληκτρολόγιο.
Αυτό βέβαια μέχρι να γίνει αναβάθμιση με νέα έκδοση και να προστεθεί η γλώσσα μας. Μέχρι τότε δεν μπορείτε να ψάξετε τον κατάλογό σας αν είναι στα Ελληνικά, να γράψετε Ελληνικό μήνυμα στο Facebook ή τα SMS. Greeklish ine i moni lisi!
Χάρτες - Πλοήγηση: Οι χάρτες των Windows Mobile 7 δεν είναι ότι καλύτερο έχουμε δει αν και υπάρχει η σωστή βάση για να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.
Ίντερνετ: Η πλοήγηση στο διαδίκτυο γίνεται με την ειδική έκδοση του Internet Explorer που είναι χρηστική και γρήγορη όμως δεν υποστηρίζει flash (όπως το iPhone) με αποτέλεσμα να μην φαίνονται όλα τα στοιχεία μιας σελίδας. Η πρόσβαση στο ίντερνετ γίνεται με Wi-Fi ή 3G.
Τελικά;
Το HTC Trophy 7 είναι ένα από τα πρώτα κινητά των Windows Phone 7 που βγαίνει στην Ελληνική αγορά με πολύ καλή απόκριση, γρήγορο επεξεργαστή και με λειτουργικό σύστημα που προτείνει κάτι διαφορετικό. Το θέμα δεν είναι αν θέλουμε τη συγκεκριμένη συσκευή (που είναι μία από τις καλύτερες της HTC) αλλά αν θέλουμε τη φρέσκια εμπειρία των Windows Phone 7 που ήρθαν δυναμικά στη χώρα μας.
Σίμος Κοσμετάτος

Πηγή: e-go.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin