Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H1N1 «Επιστροφή» στην Ελλάδα με δύο κρούσματα στην εντατική

Η νέα γρίπη επέστρεψε για τα καλά στην Ελλάδα, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Δύο ασθενείς, στους οποίους ανιχνεύθηκε ο ιός, εισήχθησαν με σοβαρά συμπτώματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας δύο νοσοκομείων της πρωτεύουσας.
Στην εντατική μονάδα του Σισμανόγλειου νοσηλεύεται μια νεαρή κοπέλα, ενώ ένας 60χρονος εισήχθη με ανάλογα συμπτώματα στην εντατική του Ευαγγελισμού. Η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών κρίνεται από τους γιατρούς σοβαρή.

Οι γιατροί περιμένουν πάντως φέτος κρούσματα γρίπης να εμφανιστούν στο γενικό πληθυσμό - και όχι μόνο σε ευπαθείς ομάδες - αφού ο ιός αποδείκνυεται ανθεκτικός και βρισκόμαστε πλέον στη δεύτερη χρονιά του κύκλου της νέας γρίπης.

Ετσι ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει φέτος να εμβολιαστούν με το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο πλέον εξασφαλίζει ανοσία και έναντι της νέας γρίπης.

Οδηγίες

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο εμβολιασμός του πληθυσμού _ ιδίως των ατόμων που πάσχουν από υποκείμενο νόσημα _ πρέπει να συνεχιστεί. Επίσης, καλούν τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους στην περίπτωση που ο υψηλός πυρετός επιμένει και ταυτόχρονα παρουσιάσουν δύσπνοια.


Πηγή : tovima


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin