Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H Κομισιόν “ψάχνει” την Google: Καταγγελίες για πιθανά “σικέ” αποτελέσματα αναζήτησης



Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως εμβαθύνει σε έρευνα των πραγματικών προθέσεων της Google η οποία θέλει να μελετήσει την κατάταξή της στις λειτουργίες search του διαδικτύου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Amelia Torres.


Η Google, η οποία είναι μακράν η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, ερευνάται από την Κομισιόν, μετά από καταγγελίες πως έκανε διακρίσεις εναντίον αντίπαλων μηχανών σε ό, τι αφορά τα ίδια τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Επιπροσθέτως, φαίνεται πως η μεγάλη εταιρία στοχευμένα σταμάτησε κάποιες ιστοσελίδες στο να αναρτήσουν διαφημίσεις ανταγωνιστών εταιριών.

Η Amelia Torres δήλωσε σε δημοσιογράφους ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων πως "αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε μόνο έρευνες, αλλά δεν έχουμε βγάλει ακόμα συμπεράσματα". Η ίδια η αντιπρόσωπος δεν δέχτηκε να κατονομάσει τις εταιρίες με τις οποίες επικοινωνεί η Κομισιόν για στοιχεία και υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή η έρευνα γίνεται για το εάν "υπήρξε παραβίαση του νόμου η όχι".

Η εφημερίδα "Le Figaro" ανέφερε εχθές πως οι ρυθμιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ρωτήσει τους ανταγωνιστές της Google εάν η εν λόγω εταιρία αλλοιώνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της. Επίσης ερευνούν εάν η Google είχε αφήσει ποτέ νύξεις πως με μεγαλύτερη διαφημιστική επένδυση θα βελτιώνονταν και τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Ο εκπρόσωπος της Google, Αl Verney, στις Βρυξέλλες ανέφερε πως η εταιρία του δουλεύει μαζί με την Κομισιόν για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε απορίες.

Όλες αυτές οι κατηγορίες προστίθενται στα προβλήματα μεταξύ της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, της Bing και της ίδιας της Google, αφού η Microsoft είχε καταθέσει παράπονα κατά της ανταγωνιστού, πέρυσι. Επίσης ρυθμιστές προσωπικών δεδομένων από οργανισμούς της Γαλλίας, Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν εκφράσει τις δικές τους αντιρρήσεις για το αμφιλεγόμενο Google StreetView.

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin