Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H οδοντιατρική του 2011


Επρόκειτο για σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτεί κάποιος πριν λίγα χρόνια τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση στο χαμόγελό του μεταμορφώνοντας τα δόντια του. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Ο οδοντίατρος μέσα σε 2 με 3 ώρες χωρίς ο ‘ασθενής’ να ταλαιπωρηθεί, χωρίς να δεχθεί αναισθησία, χωρίς να τροχίσει τα δόντια του ή σπανίως να τροχισθούν εντοπισμένα ελάχιστα, να αποδώσει οδοντιατρικά μια άλλη εμφάνιση της οδοντοστοιχίας.
Άλλη εμφάνιση όχι μόνο στην αρχιτεκτονική των δοντιών και της θέσης τους μέσα στο στόμα αλλά ταυτόχρονα και σε άλλο χρώμα.

Αυτό είναι οι όψεις των δοντιών με οδοντιατρικά υλικά, τις σύνθετες ρητίνες. Υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια για τις θεραπευτικές αποκαταστάσεις των σφραγισμάτων και όχι μόνο. Υλικά με διαχρονικότητα, πιστότητα αντοχή στη μάσηση και στο χρώμα.
Δόντια στραβά μπορούμε να τα δείξουμε ίσια μέσα σε 2 – 3 ώρες.

Έτσι στον ίδιο χρόνο μπορούμε να έχουμε τέλειες αποκαταστάσεις σε:
Δόντια αραιά, να κλείσουμε τα κενά τους και να τα δείξουμε σμιχτά μέσα σε 2 με 3 ώρες.
Δισχρωμικά δόντια, να αλλάξουμε το χρώμα τους.
Δόντια μικρά ή με κατάγματα και αποτριβές, μπορούμε να τους αλλάξουμε πλήρως την εμφάνιση στη γνάθο μέσα στον ίδιο χρόνο.

Διόρθωση της σύγκλεισης των δοντιών, περιπτώσεις π.χ. που υπάρχει χασμοδοντία μεταξύ άνω και κάτω γνάθου μπορεί να διορθωθεί με συνδυασμό όψεων ρητίνης και αποκατάσταση της μασητικής επιφάνειας των δοντιών έτσι ώστε να ακουμπάνε όλα τα δόντια της άνω με την κάτω γνάθο σε νέα σημεία και ταυτόχρονα να αλλάξει και η εμφάνιση του στόματος σε 2 ραντεβού. Με ανάλογο τρόπο μπορεί να διορθωθεί και η σύγκλειση σε περιπτώσεις που η κάτω γνάθος κλείνει πιο έξω από την άνω γνάθο. Να διορθωθεί η σύγκλειση και να δείξουν οι γνάθοι σε φυσιολογική θέση (ανάλογα βέβαια με το είδος της πρόταξης).

Αυτή η τελευταία δυνατότητα αποκατάστασης ανήκει στον τομέα αμιγώς της πλαστικής παρέμβασης ‘γενειοπλαστικής’ ή ‘ορθογναθικής’ για να διορθωθεί το ‘πιγούνι’, το οποίο φαίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις από το προφίλ του προσώπου να πετάει προς τα εμπρός.

Αποκαταστάσεις δοντιών που λείπουν μεμονωμένα ή σε όλο το στόμα με εμφυτεύματα και τοποθέτηση στο ίδιο ραντεβού δοντιών μόνιμων ή μεταβατικών ανάλογα με την περίπτωση.

Όταν εξάγονται δόντια και δεν αποκαθίστανται αμέσως (εκτός από φρονιμίτες), αλλάζει όχι μόνο η σύγκλειση των δοντιών αλλά συμπαρασύρεται σε εκτεταμένες λόγω της αλλαγής σύγκλεισης η όλη αισθητική του προσώπου. Π.χ. μπορεί να φύγει η μέση γραμμή των δοντιών ή να δημιουργηθούν στρεβλοδοντίες, να αλλάζει η γωνία της κροταφογναθικής αλλάζοντας το προφίλ του προσώπου, επηρεάζοντας τα χείλη στη μεταξύ τους σχέση, όπως επίσης να επηρεασθούν και οι μύες γύρω από το στόμα.

Τα εμφυτεύματα δε αποκαθιστούν μόνο την μάσηση αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζονται και οι αποκαταστάσεις των δοντιών που θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτά, έτσι ώστε να αποκαθιστούν και την όποια αισθητική δυσμορφία γύρω από το στόμα έχει δημιουργηθεί. Σχεδιάζονται έτσι ώστε η τελική αποκατάσταση του χαμόγελου να είναι θεραπευτικά άριστη αλλά και αισθητικά να έχουμε ένα όμορφο και φυσικό χαμόγελο.

Και αφού οι αισθητικές παρεμβάσεις αποτελούν αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της εξέλιξης της οδοντιατρικής επιστήμης σύντομα και η ‘βαφή των δοντιών’ θα είναι μια νέα εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής. Οδοντιατρικά βερνίκια που θα βάφουν και θα αλλάζουν το χρώμα των δοντιών επί το λευκότερο, με μόνιμο ή όχι αποτέλεσμα, ανάλογα με την επιθυμία του ανθρώπου θα είναι μια νέα επαναστατική εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής στην αναβάθμιση του χαμόγελου. 


πηγή : iatronet

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin