Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το Google Apps δίνει στα σχολεία «ηλεκτρονικό προαύλιο» για τα e-mail των μαθητών



Ένας βασικός λόγος για τον οποίο αρκετά σχολεία και επιχειρήσεις αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν Google Apps έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας, αφού η υπηρεσία προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο e-mail για όλους τους χρήστες. 

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος, η Google πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει την χρήση του e-mail μόνο εντός του συγκεκριμένου οργανισμού. Αυτό σημαίνει πως τα μέλη του θα μπορούν να δεχτούν και να στείλουν μηνύματα μόνο από και προς συγκεκριμένες ομάδες χρηστών.
Το χαρακτηριστικό αυτό αποτέλεσε δημοφιλές αίτημα από την πλευρά των σχολείων, αφού προσθέτει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας ώστε να προστατευτούν οι μαθητές από ανεπιθύμητα e-mails που προέρχονται εκτός της σχολικής κοινότητας. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε επιχειρήσεις, για αντίστοιχους λόγους.
Η νέα λειτουργία θα διατεθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες στα πακέτα BusinessEducation και Government του Google Apps και οι διαχειριστές θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ρυθμίσεις μέσα από την περιοχή “Advanced Tools” του πίνακα ελέγχου.
Πηγή: freeweird.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin