Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αφιέρωμα: Faithless can't get no sleep



Maxi Jazz, Sister Bliss, Rollo Armstrong.Η αγία τριάδα της elecronica ενώθηκαν και το 1995 δημιούργησαν τους Faithless για να προκαλέσουν στο κοινό, που αργότερα θα γίνει μεγαλύτερο απ΄ ότι περίμεναν, τις πιο δυνατές μουσικές εμπειρίες. Ωραία σιγά το νέο- από κει και πέρα τι γίνεται. Ο σκοπός τους απ’ ότι φάνηκε αργότερα δεν ήταν να γίνουν ένα απλό συγκρότημα που παίζει «μπιμπλίκια» για να χορεύει ο κόσμος αλλά να δημιουργήσουν μια δική τους ατμόσφαιρα που να στηρίζεται στην καλή ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία από trip hop και house και στίχους που έχουν κάτι παραπάνω να σου πουν. 

Ρόλοι θιάσου

Η Bliss είναι μία ορχήστρα μόνη της αφού εκτός από το πιάνο, θα τη βρεις να παίζει βιολί, σαξόφωνο και μπάσο, να είναι πάνω από τα dexx, να μιξάρει άλμπουμ άλλων αλλά να εμφανίζεται και σε βίντεο κλιπ όπως στο "Weekend" του Paul Oakenfold. O Rollo προτιμάει να μη φαίνεται πουθενά και είναι αυτός που κρύβεται πίσω από την παραγωγή και την αρχηγεία της μπάντας. Επιπλέον έχει φτιάξει την εταιρία παραγωγής Cheeky records και έχει τα πνευματικά δικαιώματα για πολλά dance πειράματα χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Rollo goes?, felix, Οur tribe και Dusted. Ο Jazz που έχει χαρακτηριστεί από τους London Times ως "a true millenium man", άφησε τα πειρατικά ραδιόφωνα και έπιασε τα μικρόφωνα ,ο οποίος τις περισσότερες φορές ραπάρει κιόλας κι έχει κύριο συστατικό του την πνευματικότητα. Εκείνη η γυναικεία φωνή που ακούγεται σε πολλά κομμάτια τους ανήκει στην Pauline Taylor και θα την αναγνωρίσετε στις δουλειές του Rollo που δεν σχετίζονται με τους Faithless. 
Faithless can't get no sleep

God is a dj
Αφότου έγιναν επίσημα μπάντα, μπήκαν στο στούντιο για να μοιραστούν μαζί μας όλες αυτές τις νότες και τις λέξεις που ήταν κλειδωμένες στα κεφάλια τους και θέλανε να ελευθερωθούν πάνω σε κονσόλες και μουσικά όργανα. Τ’ αποτέλεσμα ήταν πέντε άλμπουμ και 12.000.000 πωλήσεις μέχρι σήμερα, οι οποίες προήλθαν από τα "Reverence","Sunday 8pm", "Outrospective/Reperspective" και "No Roots" (τα οποία είχαν μαζί τους κι ένα cd παραπάνω με remixes), "All the new arrivals". Κι όσο για το έκτο "The Dance" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και περιμένει την αρπαγή του.
Faithless can't get no sleep
Μετράνε αρκετές πρώτες θέσεις στα dance charts και ναλογικά με τα χρόνια που ζει αυτή η μπάντα θα περίμενε κανείς οι δίσκοι να είναι περισσότεροι. Αλλά προτιμούσαν πάντα να μην ακολουθούν τα στάνταρ των υπολοίπων και σημειώστε επίσης ότι έκαναν κι ένα «διάλειμμα» από τις ηχογραφήσεις το διάστημα 2006-2009. Όμως οι Faithless δεν έχουν μείνει μόνο στα άλμπουμ αλλά έχουν συμμετάσχει σε mixtapes άλλων μουσικών αρκετά από τα οποία έχουν μιξάρει οι ίδιοι. Ψάξτε τα με τους τίτλους Back to mine sessionsBedroom sessionsμαζί με το project Renaissance 3D που έγινε σε συνεργασία με το ομώνυμο κλαμπ.
God save the kings
Faithless can't get no sleep
Επειδή όταν λες την αλήθεια και έχεις σκληρές εικόνες να το αποδεικνύουν, κάποιοι θα ενοχληθούν όπως έγινε το βίντεο κλιπ των Faithless, "Bombs" με το οποίο ήθελαν να δείξουν πως η βία υπάρχει παντού στη ζωή μας. Μόλις αρχίζει η εισαγωγή We think we're heroes, we think we're kings/ We plan all kinds of fabulous things/ Oh look how great we have become και ακολοθούν κάποια πλάνα από πολέμους και της καθημερινής ζωής, η βόμβα της λογοκρισίας σκάει. Απαγορεύτηκε η προβολή του στο MTV  αλλά το ίντερνετ καθάρισε γι’ αυτούς και το δέχτηκε σ όλους τους players του.  

-Έχουν σπάσει τύμπανα:
Salva mea
God is a dj
Why go (feat. Estelle)
Music matters (Mark Knight remix)
Crazy english summer
We come one

Faithless can't get no sleep

Πηγή: e-go.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin