Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το Facebook μετατρέπει τη δραστηριότητα των χρηστών σε διαφημίσεις


image
Ένα νέο τρόπο διαφήμισης που παίρνει τη δραστηριότητα των χρηστών και τη μετατρέπει σε διαφημιστικό μήνυμα εγκαινίασε το Facebook. Ονομάζεται “Sponsored Stories” και με αυτό, όταν ένας χρήστης κάνει like σε μια σελίδα ή μοιραστεί περιεχόμενο που ανήκει σε διαφημιζόμενο, η δραστηριότητα θα εμφανιστεί με τη μορφή διαφήμισης στους φίλους του.

Παρόμοιες λειτουργίες με το “Sponsored Stories” υπάρχουν ήδη στο Facebook, αφού στις διαφημιστικές καταχωρήσεις και στις διάφορες εφαρμογές εμφανίζονται τα ονόματα των φίλων που έχουν κάνει like. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, τον κεντρικό ρόλο έχει πλέον η ίδια η δραστηριότητα του χρήστη και όχι η γενική διαφήμιση του καταστήματος / υπηρεσίας.
Εκπρόσωπος του Facebook δηλώνει πως λαμβάνονται υπόψη όλες οι ρυθμίσεις εμπιστευτικότητας του χρήστη και οι διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο σε όσους θα είχαν έτσι κι αλλιώς τη δυνατότητα να δουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα – μόνο, δηλαδή, στους φίλους του χρήστη.
Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος να απαγορεύσει κανείς την εμφάνιση του περιεχομένου του στο “Sponsored Stories”, ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Το “Sponsored Stories” αρχικά θα εμφανίζεται μόνο στην αρχική σελίδα και στο προφίλ του χρήστη και στις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο ιστοχώρο. Οι εταιρείες που ήδη συμμετέχουν στη νέα υπηρεσία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Starbucks, την Coca-Cola, τη Levi’s, αλλά και κοινωφελείς οργανισμούς όπως η UNICEF.


Πηγή: freeweird.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin