Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon “Κλέφτες” με προτίμηση στις μεγάλες συμφωνίες του Δήμου Αθηναίων…

 
Στόχος κακοποιών έγιναν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου της Αθήνας, που περιείχαν αρχεία για μεγάλες συμβάσεις. Την ώρα της κλοπής απουσίαζε ο φύλακας. Οι περίεργες συμπτώσεις που προβληματίζουν τις αρχές.


Επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου Αθηναίων, έγιναν στόχος “ποντικών” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για υπολογιστές από τη διεύθυνση Προμηθειών και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιοι να προσπάθησαν να σβήσουν ίχνη.

Εκτιμάται ότι, η κλοπή έχει σχέση με μεγάλες συμφωνίες του Δήμου, ωστόσο από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής, διευκρινίζεται ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με το κίνητρο.
Το γεγονός έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, όταν έφτασε ο πρωινός φύλακας στο κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κτήριο Προμηθειών που βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου, δεν υπήρχε φύλακας, καθώς ο άνθρωπος που είχε βάρδια αρρώστησε και από λάθος δεν συνεννοήθηκε για να αντικατασταθεί.

Οι υπολογιστές που έκαναν φτερά βρίσκονταν στο γραφείο της διευθύντριας και των δύο τμηματαρχών, ήταν παλαιάς τεχνολογίας, κάτι που ίσως σημαίνει ότι οι δράστες ενδιαφέρονταν για τα στοιχεία που περιείχαν.

Όταν διαπιστώθηκε η κλοπή, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ ο γγ του δήμου Θ. Λιβάνιος, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πάντως, η αρμόδια υπηρεσία, διαβεβαιώνει ότι τα αρχεία που χάθηκαν θα αντικατασταθούν, καθώς υπάρχουν αντίγραφα, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης φέρεται αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να πέσει φως στην υπόθεση, καθώς υπάρχουν πολλές ύποπτες συμπτώσεις.

πηγή :  ellas2

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin