Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ανεύρεση τάφου στην Τουρκία με λείψανα αγνοούμενων Κούρδων

Τα λείψανα τεσσάρων ατόμων βρέθηκαν σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας σε έναν κοινό τάφο που ερευνάται από τις αρχές Ιανουαρίου στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για την τύχη δεκάδων Κούρδων που θεωρούνταν αγνοούμενοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών ανεβάζει σε 13 τον αριθμό των σωμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή του Μουτκί, πόλη της επαρχίας Μπιτλίς που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους.

Είναι πιθανό ένα από τα λείψανα να ανήκει σε μια γυναίκα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα του Μουτκί που διενεργεί έρευνα από τις αρχές του μήνα. Ήδη στην ίδια περιοχή βρέθηκε και άλλος κοινός τάφος με εννέα λείψανα, ενώ τέτοιου είδους τάφοι με απομεινάρια που εικάζεται ότι είναι Κούρδων, έχουν βρεθεί, από το 2009, στην γειτονική με την Μπιτλίς επαρχία Σιρνάκ, όπου και εκεί οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.
Στην περιοχή διεξήχθησαν και συνεχίζονται από το 1984 σκληρές μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών μελών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που ζητούν την ανεξαρτησία τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin