Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ομπάμα: "Η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε"


 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους πως η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε μέσα σε μια γενιά και κάλεσε τη χώρα του να επενδύσει και να καινοτομήσει για να αρθεί στο ύψος της πρόκλησης που θέτουν ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία.
    Ο Ομπάμα διατύπωσε μια ποικιλία φιλικών προς τους Ρεπουμπλικανούς προτάσεων που θα δείξουν κατά πόσον οι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν διάθεση για συμβιβασμό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

    Ο Δημοκρατικός αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε αρκετές ιδέες που υποστηρίζονται από καιρό από τους Ρεπουμπλικανούς --τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απλούστευση του φορολογικού κώδικα-- ενώ συμφώνησε με τους Ρεπουμπλικανούς στην ανάγκη να περιοριστούν οι δαπάνες και πρότεινε πενταετές πάγωμα σε ένα τμήμα των εγχώριων δαπανών -- αν και απέχει πολύ από της μεγάλες περικοπές που έχουν ζητήσει οι Ρεπουμπλικανοί.

    Αρχίζοντας την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης με μια ανάλυση της οικονομικής πραγματικότητας, ο Ομπάμα υπογράμμισε πως πολλοί Αμερικανοί θυμούνται την εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση που αρκούσε να εργάζεται κανείς σκληρά για να έχει ένα μισθό και αξιοπρεπή κοινωνικά πλεονεκτήματα.

    Όμως "ο κόσμος άλλαξε και, για πολλούς, η αλλαγή υπήρξε επώδυνη", δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσουν.

    "Οι κανόνες άλλαξαν. Μέσα σε μια γενιά, τεχνολογικές επαναστάσεις μεταμόρφωσαν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συναλλασσόμαστε", επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος.

    Μπροστά στην άνοδο νέων βιομηχανικών δυνάμεων όπως η Ινδία και η Κίνα, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην αποθαρρύνονται, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν την πιο ευημερούσα οικονομία του κόσμου.

    "Ναι, ο κόσμος άλλαξε. Ο αγώνας για τις θέσεις εργασίας είναι πραγματικός. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Αυτό πρέπει να μας χαλυβδώνει", δήλωσε ο πρόεδρος καλώντας τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του να υποστηρίξουν τις επενδύσεις "για να καινοτομήσουμε, να εκπαιδευθούμε και να οικοδομήσουμε καλύτερα απ' ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος".

    Εξέφρασε την ευχή οι αντίπαλοί του, οι οποίοι έχουν πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μια μειοψηφία που μπορεί να εμποδίζει την υιοθέτηση νομοσχεδίων στη Γερουσία, να αναλάβουν "την κοινή ευθύνη" της διακυβέρνησης. "Νέοι νόμοι δεν θα υιοθετηθούν παρά μόνο με την υποστήριξη Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών. Θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου" προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin