Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σε ισχύ η απαγόρευση στους γάμους ομοφυλόφιλων στη Γαλλία


Κλειστή κρατά την «πόρτα» της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, κρίνοντας ότι η απαγόρευση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ένα ζευγάρι γυναικών που ενώθηκαν με ένα PACS (πολιτικό σύμφωνο αλληλεγγύης, πολιτική ένωση ανοιχτή στους ομοφυλόφιλους) και οι οποίες αναζήτησαν μια μεγαλύτερη νομική κάλυψη για τα τέσσερα παιδιά τους.

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισλανδία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και σε ορισμένα κράτη της Αμερικής.

Στην απόφασή του, το Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει ότι τα αμφισβητούμενα άρθρα του αστικού κώδικα -75 και 144- είναι «σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Στην απόφαση τονίζεται ότι από τα άρθρα αυτά προκύπτει «σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» (όπως υπενθύμισε το Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο της Γαλλίας, ακυρώνοντας γάμο ομοφυλοφίλων που είχε τελεστεί το 2004).

Όσον αφορά την αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου, το Συμβούλιο «έριξε το μπαλάκι» στους πολιτικούς.

«Με βάση την αρχή ότι ένας γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο νομοθέτης, έκρινε, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του, ότι η διαφορετικότητα της κατάστασης ανάμεσα στα ζευγάρια ιδίου φύλου και στα ζευγάρια διαφορετικού φύλου μπορεί να δικαιολογήσει μια διαφορετική μεταχείριση όσον αφορά τους κανόνες οικογενειακού δικαίου» υπογραμμίζεται στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin