Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αξέχαστο το πρώτο φιλί

 
 ΛΟΝΔΙΝΟ Το πρώτο ρομαντικό φιλί μένει ανεξίτηλο στη μνήμη για ολόκληρη τη ζωή- πρόκειται μάλιστα για μια ανάμνηση πιο έντονη ακόμη και από την πρώτη σεξουαλική πράξη! Η εμπειρία του πρώτου φιλιού είναι τόσο σημαντική ώστε να αποτελέσει το αντικείμενο ενός ολόκληρου βιβλίου, του «Τhe Science of Κissing: What Οur Lips Αre Τelling Us» («Η επιστήμη του φιλιού: Τι μας λένε τα χείλη μας») που γράφτηκε από την επιστήμονα Σέρι Κίρσενμπαουμ.

Στο βιβλίο της η δρ Κίρσενμπαουμ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας αναφέρει ότι οι περισσότεροι μπορούν να θυμηθούν το 90% των λεπτομερειών που αφορούσαν το πρώτο ερωτικό φιλί που έδωσαν στη ζωή τους. Στο πλαίσιο της μελέτης της για τη συγγραφή του βιβλίου η ειδικός διεξήγαγε πείραμα στο οποίο καταγραφόταν η εγκεφαλική δραστηριότητα ανδρών και γυναικών ενώ εκείνοι έβλεπαν εικόνες στις οποίες ζευγάρια φιλιούνταν.

Οπως φάνηκε, οι γυναίκες εκτιμούσαν περισσότερο από τους άνδρες ένα ερωτικό φιλί, αν και τελικώς ανέφεραν ότι ικανοποιούνταν λιγότερο από όσο φαντάζονταν από την ίδια την πράξη. Από την πλευρά τους οι άνδρες θεωρούσαν το φιλί ως ένα μέσο για να φθάσουν στον απώτερο στόχο που δεν ήταν άλλος από το σεξ.

Η επιστήμη του φιλιού όμως αποκάλυψε και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σκεπτικό ανδρών και γυναικών: οι γυναίκες πολλές φορές φάνηκε να επενδύουν περισσότερο απ΄ ό,τι πρέπει για τη συνέχεια μιας σχέσης σε ένα φιλί, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα επικοινωνίας με τους άνδρες. 

Οι άνδρες πάλι ήταν πιο επιθετικοί στο φιλί, προσπαθώντας να περάσουν μεγαλύτερες δόσεις τεστοστερόνης στη σύντροφό τους. Σύμφωνα με το βιβλίο μάλιστα, όταν η τεστοστερόνη περνά στη γυναίκα μέσω μικρότερων σε διάρκεια αλλά συχνότερων φιλιών, παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στον οργανισμό, κάνοντας τη γυναίκα να ερωτεύεται πιο έντονα τον άνδρα (κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ενθουσιάζει εξίσου και τον παρτενέρ της στο φιλί...).

πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin