Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ρατσιστικό μπεστ σέλερ σοκάρει τη Γερμανία

Είναι ισλαμοφοβικό, αντισημιτικό, αντιεπιστημονικό. Κι όμως το βιβλίο του πρώην τραπεζίτη Τίλο Σαρατσίν «Πώς αυτοκαταργείται η Γερμανία», το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου του 2010, είναι το απόλυτο μεταπολεμικό εκδοτικό μπεστ σέλερ. Μέσα σε τέσσερις μήνες πουλήθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. αντίτυπα στη Γερμανία. «Κανένα άλλο βιβλίο δεν είχε τόση επιτυχία από το 1945» λέει ένας ειδικός.

Το βιβλίο του Σοσιαλδημοκράτη πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας Βundesbank αποτελεί μοναδικό κράμα από προκαταλήψεις και μισές αλήθειες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Οι εβραίοι έχουν ένα γενετικό κύτταροπου τους κάνει να διαφέρουν από άλλους λαούς», «Οι Τούρκοι κατακτούν τη Γερμανίαόπως οι Κοσοβάροι το Κόσοβο:μέσω υπεργεννητικότητας» ή «Οι άνεργοι μπορούν να ζουν με λιγότερο από τέσσερα ευρώ την ημέρα». Παρ΄ όλα αυτά (ή ίσως γι΄ αυτό;), έχει γίνει το μπεστ σέλερ του αιώνα.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η επιτυχία του βιβλίου οφείλεται σε δύο παράγοντες: πρώτον, στο ότι εκφράζει «αλήθειες» που άλλοι δεν τολμούν να διατυπώσουν δημόσια· και, δεύτερον, στο ότι οι αγοραστές του βιβλίου είναι οι πιο «ξύπνιοι» αναγνώστες της χώρας.

Δύο επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν τις προάλλες αναιρούν όμως και τους δύο ισχυρισμούς. Η πρώτη έρευνα, που έγινε από το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, αναιρεί κατ΄ αρχάς τα στοιχεία του κ. Σαρατσίν σχετικά με την εγκληματικότητα της τουρκικής και της αραβικής νεολαίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Ενώ ο ίδιος τη «φουσκώνει» στο 20% της συνολικής εγκληματικότητας, οι ερευνητές- επικαλούμενοι τα επίσημα αστυνομικά στοιχεία- την περιορίζουν στο 8,7% (μαζί με την εγκληματικότητα των ατόμων άγνωστης εθνικότητας: 13,3%).

Παρόμοιες είναι οι διαφορές και σε άλλα επίμαχα θέματα: ενώ ο κ. Σαρατσίν διατείνεται ότι οι Τούρκοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και παραμένουν «αμόρφωτοι» στη δεύτερη και στην τρίτη γενιά, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι απόγονοι των πρώτων μεταναστών ξέρουν από καλά ως άριστα τη γερμανική γλώσσα και ότι έχουν πολύ υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους γονείς τους. Οι μετρήσεις τους αποδεικνύουν επίσης- σε αντίθεση πάντα με τις «αλήθειες» του κ. Σαρατσίν- ότι τα κορίτσια με μουσουλμανικό θρήσκευμα φορούν πολύ λιγότερο την ισλαμική μαντίλα από ό,τι οι μητέρες τους.

Η δεύτερη μελέτη, που έγινε κατά λογαριασμό της Εταιρείας για Ερευνα της Κατανάλωσης Gfk, διαπιστώνει ότι οι αναγνώστες του κ. Σαρατσίν είναι κατά 70% άντρες, είναι συγκριτικά ηλικιωμένοι, εύποροι και μορφωμένοι.


πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin