Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μετανάστευση στην Ολλανδία - Ερωτήματα και απαντήσεις


Αναδημοσιεύουμε έναν χρήσιμο οδηγό από το 2009 αν και κάποια δεδομένα έχουν αλλάξει εξακολουθεί να δίνει σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές.

Απο τον Socrates

Τον τελευταίο καιρό αρκετοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail με σκοπό να τους ενημερώσω για τις συνθήκες στην Ολλανδία. Όλοι με έχουν βρει από τα ιστολόγια μου και όλοι μου γράφουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα. Ότι ως νέοι, σκεπτόμενοι και δραστήριοι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από το ελληνικό σύστημα, μέσα στο οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια και τις επιθυμίες τους, και ότι σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, γιατί, όπως ενημερώνονται, εκεί οι νέοι άνθρωποι αν παλέψουν μπορούν να τα καταφέρουν.

Έχοντας ζήσει σχεδόν 7 χρόνια στη Γερμανία στο παρελθόν και εδώ και μερικούς μήνες εντέλει και στην Ολλανδία, ομολογώ η λέξη αξιοκρατία σε αυτές τις χώρες έχει νόημα και εφαρμογή.

Δεν ξέρω για την Αγγλία αν είναι κάπως ψυχροί οι άνθρωποι όπως μου έγραψε τώρα τελευταία η φίλη Ιωάννα από την electroauth, αλλά αρκετοί φίλοι που εργάστηκαν εκεί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός βέβαια από τον άστατο καιρό.

Θα πω μερικά πράγματα για την Ολλανδία, τα οποία ισχύουν και για τη Γερμανία.

Στην Ολλανδία, αν δεν έρθεις με κάποια δόση προκατάληψης για το τι θα συναντήσεις, είναι πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί ποιοτικά με τον Καναδά και την Αυστραλία, αν και δεν έχω πάει εκεί. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και εξωστρεφείς στις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως και ευθύτατοι σε αυτό που θέλουν να σου πουν. Αξίζει να κάνεις ένα δυνατό τεστ πηγαίνοντας να εργαστείς για καιρό σε μια τέτοια χώρα για να δεις τον τρόπο ζωής και να μάθεις για τον εαυτό σου.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν χώρες όπου οι άνθρωποι είναι ψυχροί ή μη κοινωνικοί και ακατάδεκτοι. Απλώς είναι διαφορετικοί, όπως και εμείς για αυτούς. Αν πας σε μια χώρα και βλέπεις τους ανθρώπους με τα κριτήρια του τρόπου ζωής της Ελλάδας, ναι μεν θα είσαι σωματικά εκεί, στην πραγματικότητα όμως θα είσαι στην Ελλάδα. Θα έχεις βρεθεί πραγματικά σε αυτήν τη χώρα, όταν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και δεις τους ανθρώπους σαν να ήταν συμπατριώτες σου. Είναι η ιδιότητα, η συνειδητοποίηση της ταυτότητάς του γήινου πολίτη, την οποία δυστυχώς δεν την διδασκόμαστε ακόμα στα σχολεία, ενώ θα έπρεπε. Άπαξ και θελήσεις να ενταχθείς στην κοινωνία συνειδητά, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα ως προς την προσαρμογή.

Ποια βήματα πρέπει να κάνει κάποιος για να μεταναστεύσει στην Ολλανδία;

Μπορείτε αρχικά να δείτε προηγούμενα άρθρα μου για το εξωτερικό και την Ολλανδία:

Θα δώσω μια γενική περιγραφή εδώ και θα αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες στα σχόλια αυτού του post.
  • Η μεγάλη απόφαση. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να περάσει από τη σκέψη στην απόφαση. Να φύγει από την Ελλάδα ως Έλληνας και να φτάσει στην Ολλανδία ως Ολλανδός. Αυτό δεν σημαίνει να απαρνηθεί την Ελλάδα, αλλά να ανοίξει το μυαλό του, να αποδεχτεί τον διαφορετικό τρόπο ζωής και να προσαρμόσει την καθημερινότητά του σύμφωνα με αυτόν και να θελήσει πραγματικά να συμβιώσει με άλλους διαφορετικούς ανθρώπους.
  • Προετοιμασία της συνταγής. Εφόσον υπάρχει η απόφαση, χρειάζεται μια καλή προετοιμασία, τόσο σε ενέργειες όσο και ψυχολογική. Ίσως να πάρει και μήνες, αλλά είναι απαραίτητη.
  • Πρώτα απ' όλα χρειάζονται επίσημα έγγραφα και πιστοποιητικά. Αυτά είναι ταυτότητα (καινούρια με λατινικούς χαρακτήρες), διαβατήριο, πιστοποιητικό γεννήσεως με apostille και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με apostille. Καλό είναι τα δύο τελευταία να τα ζητήσετε από ένα ΚΕΠ, όπως τα έχω κατονομάσει. Για να τα δεχτούν όμως οι Ολλανδοί για την εγγραφή στον δήμο, δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερα του ενός έτους και θα πρέπει να τα μεταφράσετε εδώ στην Ολλανδία στα Ολλανδικά από πιστοποιημένο μεταφραστή.
  • Καλό θα ήταν, επίσης, να έχετε μαζί σας και αρκετές φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, όπως και μικρότερες για τυχόν πάσο που θα χρειαστούν και για ότι προκύψει εκείνην τη στιγμή. Εμένα μου χρειάστηκαν αρκετές φορές για να βγάλω εκπτωτικά πάσο και έτσι γλύτωσα πάρα πολλά χρήματα.
  • Εφόσον συγκεντρώσουμε τα έγγραφα, θα πρέπει να κάνουμε ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα καταγράψουμε την ημερομηνία μετανάστευσης και όλες τις ημερομηνίες περάτωσης των εκκρεμοτήτων μας στην Ελλάδα.
  • Θα βοηθούσε πολύ μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητες που έχουμε (και θα συνεχίσουμε να έχουμε) στην Ελλάδα, όπως τραπεζικές κινήσεις, ασφάλιση, ενοίκια, λογαριασμοί, τακτικές πληρωμές, δόσεις δανείων, πληρωμές ασφαλειών για αυτοκίνητο, συνδρομές, τακτικά ή ετήσια ραντεβού, συναντήσεις και ότι άλλο θεωρήσουμε αναγκαίο. Σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε κάποια εκκρεμότητα να τρέχει, όταν θα είμαστε χιλιόμετρα μακριά.
  • Μια λίστα με τους φίλους και τους συγγενείς που θα μπορούν να διευθετήσουν μελλοντικά ζητήματα και υποχρεώσεις μας όταν εμείς θα είμαστε στο εξωτερικό, κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, είναι επίσης απαραίτητη.
  • Εξίσου σημαντικός είναι και ο οικονομικός προϋπολογισμός για τουλάχιστον 6 μήνες στη χώρα. Χοντρικά, θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα ταξιδιού, τα έξοδα προσαρμογής για τον πρώτο καιρό, τα ενοίκια για 6 μήνες, το φαγητό για 6 μήνες και τα καθημερινά έξοδα για 6 μήνες. Θέτω ως όριο τους 6 μήνες που είναι ένα καλό όριο στην περίπτωση που δεν έχουμε βρει εργασία και θέλουμε να ρισκάρουμε. Από την άλλη, αν βρούμε από πριν εργασία θα προσαρμόσουμε τα έξοδα αναλόγως. Βασικά, ανά άτομο μηνιαίως θα πρέπει να υπολογίσουμε 400 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο, κατά μέσο όρο τα τρόφιμα είναι πιο φθηνά από την Ελλάδα, όπως και τα προϊόντα καθημερινής χρήσης.
  • Τα φαγητά έξω είναι πιο ακριβά, οπότε καλό είναι να μάθετε να μαγειρεύετε από πριν. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι πιο ακριβές, αλλά και πολύ πιο ποιοτικές και τα αξίζουν τα χρηματά τους. Ισχύει το σύστημα των ζωνών και για το Άμστερναμ μπορείτε να μάθετε από εδώ. Αν και το απλό εισητήριο έχει κατά μέσο όρο 2 ευρώ και 40 λεπτά με μια μηνιαία κάρτα (ticket season) των 98 ευρώ μπορείτε να πάρετε όλα τα μέσα συγκοινωνίας. Φαίνεται ακριβό, αλλά όταν εργάζεσαι δεν είναι.
  • Αρκετά έξοδα θα έχει και η προσαρμογή τον πρώτο καιρό, αρκετά των οποίων γίνονται λόγω της ελλιπής πληροφόρησης για φθηνότερες πηγές αγορών. Μπορείτε να με ρωτήσετε για το Άμστερνταμ που να αγοράσετε κάτι φθηνό να το ψάξω και να σας απαντήσω. Υπάρχουν όμως και εδώ φθηνά σουπερ μάρκετ, παζάρι - λαϊκή αγορά και πολλές προσφορές, ωστόσο χρειάζεται ψάξιμο στην αρχή.
  • Αν σκέφτεστε να κάνετε μελλοντικά και κάποιες σπουδές, μπείτε εδώ. Στο nuffic.nl υπάρχουν όλα τα προγράμματα. Ψάχτε, επίσης και απευθείας στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Δείτε τι έγγραφα απαιτούνται για την αίτηση. Δύο συστατικές επιστολές είναι συνήθως απαραίτητες, όπως και πτυχίο και αναλυτική βαθμολογία μεταφρασμένα στα αγγλικά.
  • Γλώσσα και επικοινωνία. Ακόμα και η τελευταία γιαγιά συνεννοείται μια χαρά μαζί σου στα αγγλικά. Πάρα πολλοί μετανάστες και ξένοι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται χρόνια στην Ολλανδία, τυχαίνει να μην γνωρίζουν σχεδόν καθόλου ολλανδικά, γιατί δεν υπήρξε λόγος να τα μάθουν. Είναι μια χώρα όπου μπορείς να κάνεις όλες τις συναλλαγές σου χωρίς να γνωρίζεις τα ολλανδικά και χωρίς να θεωρείσαι λάθος για αυτό. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο σύντομα μάθει κάποιος ολλανδικά, τόσο πιο εύκολα θα ενταχθεί στο σύστημα και στην ζωή της Ολλανδίας. Υπάρχουν αρκετές εργασίες που απαιτούν τα ολλανδικά μαζί με τα αγγλικά. Και είναι και πιο σωστό να μάθει κάποιος τη γλώσσα της χώρας που τον φιλοξενεί. Είναι κάτι που και εμάς στους Έλληνες αρέσει πολύ, όταν ακούμε κάποιον ξένο να γνωρίζει τέλεια ελληνικά.
  • Ας εστιάσουμε τώρα στα σημαντικά. Διαμονή και εργασία. Και τα δυο θέλουν πολύ προσπάθεια και αναζήτηση για να βρεθούν. Τα σπίτια στην Ολλανδία είναι δυσεύρετα, οπότε θα χρειαστεί αρκετό ψάξιμο. Τον πρώτο καιρό, ίσως χρειαστεί να τον βγάλετε σε κάποιο hostel ή ξενοδοχείο, αν και τα τελευταία είναι και ακριβά και δεν αξίζουν τα χρήματα που θα ξοδεύσετε. Μπορείτε, βέβαια, να πάτε κατευθείαν σε ένα μεσιτικό γραφείο, το οποίο θα είναι ακριβό, αφού τα ενοίκιαεδώ είναι πολύ πιο ακριβά από την Ελλάδα. Για να νοικιάσεις διαμέρισμα θέλεις 800 ευρώ τουλάχιστον, αλλά στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το internet και τις περισσότερες φορές και τα κοινόχρηστα. Γενικά, θέλει αρκετό ψάξιμο. Για ξενοδοχεία και hostel, δείτε το hostelworld.com.
  • Ως προς την εργασία, υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες, όπως και τα αντίστοιχα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας (uitzendbureaus), όπου μπορεί κάποιος να ψάξει για εργασία σύμφωνα με το αντικείμενό του. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει και εδώ κρίση και πολλές εταιρείες απολύουν κόσμο. Γενικά, η ζήτηση εργασίας έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Αν κάποιος γνωρίζει αγγλικά μπορεί να συνεννοηθεί. Είτε θα βρεί κάποια πρόχειρη μικροδουλειά να κάνει είτε μετά από ψάξιμο και προσόντα θα μπορέσει να δουλέψει σε κάποια πολυεθνική. Αν υπάρχει και η γνώση μιας δεύτερης ευρωπαϊκής γλώσσας, αυτό είναι ένα ατού.
  • Δεν μπορεί πάντως να συγκρίνει την αγορά εργασίας της Ολλανδίας με αυτήν της Ελλάδας. Πέρα από τα λυμένα εδώ και εκατό χρόνια εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων σε σχέση με μισθούς, ασφάλιση και συνθήκες εργασίας, η αγορά εργασίας της Ολλανδίας παρουσιάζει πάντα κινητικότητα και κάποιος που έχει προσόντα βρίσκει πάντα εργασία, έστω και part time. Ακόμα και την πιο απλή εργασία να κάνεις ο καθαρός μισθός την ώρα είναι πάνω από 6 ευρώ, ενώ ο βασικός είναι 1318 ευρώ για 40 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο θέλει καλή προετοιμασία και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού για να μπει κάποιος σε αυτήν την αγορά. Συνεπώς, οποιαδήποτε νοοτροπία προχειρότητας και "έλα μωρέ, τι πειράζει" θα πρέπει να μπει στο περιθώριο για να πάνε τα πράγματα καλά σ' αυτόν τον τομέα.
  • Τα τρένα είναι και αυτά ακριβότερα από την Ελλάδα, αλλά είναι όλα intercity και με πολύ πυκνά δρομολόγια και μακράν καλύτερη εξυπηρέτηση. Βλέπεις όλα τα δρομολόγια και κλείνεις το εισιτήριο σου μέσω internet, ενώ όλα δουλεύουν ρολόι. Πληρώνοντας 57 ευρώ τον χρόνο, μπορείς να έχεις 40% έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια των τρένων.
  • Εφόσον βρεθεί κάποιο δωμάτιο ή σπίτι για να μείνετε, μπορείτε με το συμβόλαιο του σπιτιού ή απλώς με τη συνοδία του σπιτονοικοκύρη να μεταβείτε στον δήμο της περιοχής σας για να εγγραφείτε. Η εγγραφή στον δήμο, εφόσον θέλετε να ενταχτείτε στη χώρα και όχι να κάνετε τουρισμό, είναι υποχρεωτική. Απαιτούνται τα μεταφρασμένα πιστοποιητικά που ανάφερα παραπάνω και ένα διαβατήριο. Αν δεν έχετε τα έγγραφα, μπορείτε να τα προσκομίσετε αργότερα. Μέσα σε έναν μήνα θα σας αποσταλεί ένα έγγραφο με τον προσωπικό σας αριθμό BSN, ο οποίος είναι κάτι σαν το ΑΦΜ, και παραπάνω οδηγίες. Αυτόματα με την εγγραφή στον δήμο θα πρέπει να καταβάλετε εσείς ο ίδιος την ασφάλισή σας, η οποία είναι περίπου 90 ευρώ (ποικίλει ανάλογα με τον δήμο). Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσετε όποτε μπορείτε αναδρομικά. Όταν θα αρχίσετε να εργάζεστε αυτά τα χρήματα θα πληρώνονται από τον εργοδότη σας. Γενικά, στην Ολλανδία, όπως και στη Γερμανία, δεν υπάρχουν άνθρωποι ανασφάλιστοι. Όλοι είναι ασφαλισμένοι, ότι και να γίνει.
  • Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αγγλόγλωσσο site www.greek-expats.nlτο οποίο είναι πληρέστατο και έχει ότι χρειάζεστε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε για την ένταξή σας στην Ολλανδία.
  • Παρακάτω σας έχω πολύτιμες ιστοσελίδες τις οποίες συνέλεξα μετά από αρκετό ψάξιμο. Μελλοντικά θα προσθέσω και άλλες.

ΟΔΗΓΟΙ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

IND home
Your Survival Guide to Living in the Netherlands <>
Making the leap abroad can be challenging and sometimes overwhelming, but we at Expatica.com are there to hel... <>
IND Verblijfwijzer
ACCESS NL - Supporting the International Community of the Netherlands
Our free information and range of services including publications, courses, counselling referrals and community events are here to support you whether you are working in Holland on an expatriate assignment, have recently relocated, studying or have made Holland your home.
ACCESS NL - Supporting the International Community in the Netherlands
Our free information and range of services including publications, courses, counselling referrals and community events are here to support you whether you are working in Holland on an expatriate assignment, have recently relocated, studying or have made Holland your home.
Greek expats in the Netherlands - Covering your local needs
Greek expats in the Netherlands: expat site covering the local needs of expatriates living in the Netherlands – job, accommodation, education, nightlife
expatriates.com - Amsterdam
craigslist: amsterdam / randstad classifieds for jobs, apartments, personals, for sale, services, community, and events
craigslist provides local classifieds and forums for jobs, housing, for sale, personals, services, local community, and events
Amsterdam - The Official Website of The Netherlands Board of Tourism & Conventions
Undoubtedly one of the jewels of Europe, and not just because of the stunning 17th century canals. Incredible examples of modern architecture are omnipresent, and did you know that Amsterdam boasts more museums per m2 than any other European capital? Go find out for yourself!
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.375298,4.897671&spn=0.010794,0.028925&om=1
Amsterdam Weekly - Inside: Music, Film, Arts, Theatre, Clubs - Home
Amsterdam Weekly - Free Cultural Newspaper featuring lively writing on Amsterdam city life combined with a complete agenda to arts and entertainment., Amsterdam Weekly This Week
Trippist
Amsterdam Travel Guide to Hotels, Coffee shops, and the Red Light District
Amsterdam travel guide providing info about hotels, flights, coffeeshops, the Red Light District and more.


AMSTERDAM

Amsterdam - a set on Flickr
Flickr is almost certainly the best online photo management and sharing application in the world. Show off your favorite photos and videos to the world, securely and privately show content to your friends and family, or blog the photos and videos you take with a cameraphone.
Amsterdam, Netherlands Forecast : Weather Underground

UTRECHT

Utrecht University
Utrecht University
Master's degree programmes
search graduate utrecht university Master's degree programmes
Greektube - ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΥΤΡΕΧΤΗ
Καλωσορίσατε στο κόσμο του Greektube και των video. Greek World of Video


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Plan a journey › NS travellers
Journey planner
Trafficnet verkeersinformatie
Actuele verkeersinformatie in kaart en/of op je eigen route(s). Een overzicht van alle verkeersbelemmeringen in Nederland.
Aegean Airlines - Book your flights, hotels & car rental online
Visit Aegean web site, find out its schedules, promotions and news and make your ticket reservation on line.
Welcome to : GVB
Season ticket : GVB
Αεροπορικά εισιτήρια - travelplanet24 - Ξενοδοχεία, Αεροπορικά και Ακτοπλοϊκά εισιτήρια online
Online κρατήσεις και δρομολόγια για όλες τις αεροπορικές εταιρίες.
Route Planner
Ferry Tickets - travelplanet24 - Hotels, Flight and Ferry tickets online
http://www.ferries.gr/booking/greek/
http://paleologos.forth-crs.gr/greek/npgres.exe?PM=BR#RoutesTable


FORUMS

Community Forums - Expatica (Powered by Invision Power Board)
Amsterdamaged | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
Universiteit van Amsterdam (UvA) | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
ISN Amsterdam | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
Amsterdam discussion forum
Amsterdam Discussion Forum
The Channels :: View Forum - Amsterdam forum

ΜΑΓΑΖΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ

IKEA | meubels, keukens, bedden, matrassen, stoelen, banken, kasten, decoratie
IKEA meubels, keukens, bedden, matrassen, stoelen, banken, kasten, decoratie
Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen
De Grootste Advertentiesite van Nederland. Nieuwe en tweedehands goederen en diensten, koopt en verkoopt u op Marktplaats.n. Meer dan 240.000 nieuwe advertenties per dag.
Speurders.nl
Op Speurders.nl vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden.
Amsterdam Computer Centrum

ΠΟΔΗΛΑΤΑ

FIETSPIRAAT
Bodemprijs Tweede hands fietsenhandel, used bike shop dus gebruikte fietsen maar we repareren ook. Amsterdam West bij de studenten flats
amsterdam / randstad bicycles classifieds - craigslist
craigslist bicycles classifieds for amsterdam / randstad
Kymco prijslijst

Kybe bv is importeur van KYMCO scooters, motorscooters en ATV's uit Taiwan


ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ASVA Studentenunie > ASVA
Belangenbehartiger van de Amsterdamse student
ISN AMSTERDAM

ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΒLOGS

Another American Expat
I am not a tourist
AMSTERDAMIZE » 100% Lycra-Free, Guaranteed
100% Lycra-Free, Guaranteed
Invading Holland
The story of an accident prone Englishman in Holland
godimitris.gr

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

CAREER TESTS
CareerSteer: free career test for career choice
free careers test devised by a psychologist and careers adviser to assist career choice
Free Career Assessment Test and Aptitude Test - Career Colleges
Take the CareerColleges.com free career assessment test
Employment Test, Career Testing, Personality Assessment, Education Test, IQ Test
Offers personality assessment test software such as IQ testing, business personality test, career assessment test, employment personality test, career profile, sales training and personality type test.


ΠΗΓΕΣ-ΛΙΣΤΕΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Netherlands Guide: Working the Netherlands, Salaries, working hours and holidays Salaries, working hours and v
Netherlands Guide: Working the Netherlands, Salaries, working hours and holidays Salaries, working hours and vacations are different between most countries. Luckily, in the Netherlands there are many .
Vacatures in Amsterdam
Alle uitzendbureau vacatures in Amsterdam
Netherlands Directory Jobs: Useful resources,Internships,Temporary employment agencies,Recruitment agencies,He
Netherlands Directory Jobs: Useful resources,Internships,Temporary employment agencies,Recruitment agencies,Head-hunters,Interim agencies,Government organisation,Job portals, In this section you will .
In English | Werk.nl
http://vacature.overzicht.nl/
Op zoek naar een nieuwe baan? Vindt uw vacature op Vacature.overzicht.nl, alle vacatures, detachering, uitzendbureaus, en vacaturebanken.
Netherlands Guide: Getting started, How to find work in the Netherlands As in most places, there is more than
Netherlands Guide: Getting started, How to find work in the Netherlands As in most places, there is more than one way to find a job in the Netherlands. Our advice is you should try all possible ways t.
Frequently Asked Questions (FAQs)
FAQs - The EPO is continually looking for engineers and scientists to examine patent applications and oppositions in a variety of technical fields as well as employees in other areas.


ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ SITES

Werkzoekende | Werk.nl
Zoek banen. Een betere carrière. Een nieuw leven. | Monsterboard.nl
Schrijf je in bij Monsterboard.nl en ontdek je nieuwe leven. Je kunt online banen zoeken en solliciteren. Een CV plaatsen. En je krijgt automatisch bericht over nieuwe carrière kansen.
EUROPA - EURES - EURES - Eures Advisers
European Commission - EURES - The easy way to find information on jobs and learning opportunities throughout Europe. Job vacancies in 31 European countries, CVs from interested candidates, what you need to know about living and working abroad and much more brought to you by the EURES network.


ΚΑΛΑ SITES

Jobs in Amsterdam - Netherlands (Holland)
Jobs in Amsterdam and The Netherlands (Holland) for professionals and expats seeking employment opportunities with English as the main working language.
part time job amsterdam - Trovit Vacatures
part time job amsterdam, Amsterdam. She/he provides optimal support to the other departments within the office. Job<..., part time job amsterdam
Netherlands Jobs - The LARGEST selection of Netherlands Jobs - Xpat Jobs - All the best Netherlands job agents in one place.
Xpat jobs Netherlands - job - The LARGEST selection of Netherlands Jobs - all the English and foreign language job offers on one website. Amsterdam Jobs and Netherland Jobs. We specialise in English jobs and other multilingual jobs.
Jobs in Netherlands | Monster.com
Find jobs in Netherlands on Monster Job Search. Browse for more job openings on Monster.com.
Jobs in amsterdam | Monster.com
Find jobs in amsterdam on Monster Job Search. Browse for more job openings on Monster.com.
Jobs in Holland, Netherlands English-speaking No Dutch required uitzendbureaus recruiting agencies work positions werving
CareerBuilder.nl : passende vacatures zoeken en direct solliciteren op deze banen
Snel en eenvoudig passende vacatures zoeken in onze vacature bank met speciale vacature zoekmachine. Er zijn honderden vacatures en carrieres beschikbaar. Je kunt direct solliciteren op deze dagelijks nieuwe vacatures.


ΜΕΤΡΙΑ SITES

Undutchables: Job search
EnglishLanguageJobs.com - Jobs in the Amsterdam/The Hague/Rotterdam region
MultiLingualJobs.net
Amsterdam, Netherlands - EU Jobsly
EUjobsly.com - The Job Classifieds for Europe. Find a job in Germany, UK, Ireland, France, Spain...


ΑΛΛΑ SITES

To Holland! > work in Holland
Tips on how to find work in Holland, how to apply for jobs, how to present yourself to a Dutch employer, and learn about the Dutch work ethics.
Seasonal work in the Netherlands - Home
Homepage discription
MultilingualCareers - Helping Europe Work
MultilingualCareers - Helping Europe Work
Amsterdam, Netherlands - EU Jobsly
EUjobsly.com - The Job Classifieds for Europe. Find a job in Germany, UK, Ireland, France, Spain...


ΟΔΗΓΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Common Interview Questions | WikiJob

Uitzenbureaus

1001vacatures.nl - De grootste en snelste gratis vacaturebank van Nederland. Gratis vacatures plaatsen en inzien. [ vacaturebank vacature vacatures baan banen werk werken job jobs carriere salaris sollicitatie solliciteren ]
De grootste en snelste gratis vacaturebank van Nederland. Gratis vacatures plaatsen en inzien. [ vacaturebank vacature vacatures baan banen werk werken job jobs carriere salaris sollicitatie solliciteren ]
IT jobs in Amsterdam for International people
The White Door helps IT and Telecoms professionals from all over the world to get a new job in Amsterdam, The Netherlands

ΔΙΑΜΟΝΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΛΑ SITES ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

kamer huren | kamer verhuren | Kamernet.nl
kamer,kamers,Kamer huren,kamer verhuren op de grootste kamer site van Nederland. Kamernet.nl krijgt elke maand ruim 6.000 nieuwe kamers. Geen bemiddelingskosten. Kamers huren, kamers verhuren.
amsterdam / randstad rooms & shares classifieds - craigslist
craigslist rooms & shares classifieds for amsterdam / randstad
expatriates.com - Netherlands - Rooms Available
Students For Students | Wonen
Studentenkamers.nl - Het grootste kameraanbod voor studerend Nederland
De grootste studentekamers website van Nederland. Via deze site kunnen kamer-, en woningaanbieders hun lege kamers gratis aanbieden en kunnen woningzoekenden gratis naar een geschikte woning zoeken. Het is ook mogelijk om via de e-mail automatisch op de hoogte te worden gehouden van de nieuwste kamers bij jou in de buurt.
Amsterdam Weekly - Inside: Music, Film, Arts, Theatre, Clubs - Weekly Classifieds - Housing
Amsterdam Weekly - Free Cultural Newspaper featuring lively writing on Amsterdam city life combined with a complete agenda to arts and entertainment.


ΜΕΤΡΙΑ SITES

Rooms available in Amsterdam Noord Holland, Holland
Rooms available in amsterdam noord holland? List of all the rooms that are available in Amsterdam Noord Holland, Holland
Roommates, Rooms and Roommates Search Engine - OKRoommate.com
The MOST EXTENDED Rooms and Roommates Search Engine , Post for FREE Rooms and Roommates ads with your Profile! ENTER NOW!
Δωμάτια / Συγκατοίκηση:1:Amsterdam, North Holland, Ολλανδία

ΠΗΓΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Exposing scam artists who use Craigslist: WARNING: Scammer Laura Williams
Warning about apartment scams on Craigslist Paris (and elsewhere)
huurders.info - looking for rooms

De site voor al uw vragen over huren en wonen.

Dienst Wonen (EN) - Home



huurders.info - woonlasten, Rekenprogramma puntentelling woning

De site voor al uw vragen over huren en wonen., Bereken online de maximale huur van uw woning


TEMPORARY ROOMS

Rent a temporary room inland or abroad - Temporaryrooms.net
Temporaryrooms.net - Community for the rental of temporary rooms

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Amsterdam Flatshare Flatmate . Find a flat share flat or house share accommodation to rent.
Amsterdam Apartments - Xpat Rentals . The LARGEST selection of Amsterdam apartments on ONE website.
The LARGEST selection of Amsterdam apartments and Netherlands apartments and houses on ONE website. Amsterdam apartments, houses and apartment rentals and sublets in the Netherlands. Moving to Amsterdam or living in Holland - Xpat rentals has a wide slection of property form agents and private landlords.
:: Altijd Wonen ::
Op zoek naar huurwoningen of kamers? Altijd wonen heeft altijd actuele huurwoningen
Zoek huizen en appartementen te koop in Nederland [funda]
Zoek een koopwoning, huurwoning, nieuwbouwwoning of recreatiewoning op funda, de huizensite van Nederland met het actuele woningaanbod van alle NVM, VBO en LMV makelaars
Προς Ενοικίαση:1:Amsterdam, North Holland, Ολλανδία


ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ SITES

WoningNet
WoningNet heeft als doel sociale huurwoningen te tonen o.a. in de Stadsregio Amsterdam. WoningNet toont het aanbod van woningcorporaties. Je kunt je inschrijven als woningzoekende en reageren op het woningaanbod.
Huurkamers.nl - Kamer zoeken, huren rotterdam, huren amsterdam, amsterdam huren, huren, Huurkamers, Kamer, huurhuizen, huurKamer, huurhuis, studentenkamer, huis huren, Kamerverhuur, huurKamer amsterdam, Kamerhuur, huurKamer rotterdam, Kameren, huis verhur
Kamer amsterdam, kamers amsterdam, studentenkamer
Vind kamers, verhuur een kamer, zoek studentenkamers, huur een studentenkamer. Snel en eenvoudig.


HOSTELS

Hostels in Amsterdam - Book Online at Hostelworld.com
Cheap hostels in Amsterdam. No membership required and all bookings confirmed and guaranteed at Amsterdam youth hostels. Best selection of hostels in Amsterdam at Hostelworld.com.
Amsterdam.info - Hostels Amsterdam, hostels in Amsterdam, youth hostels
Youth hostels in Amsterdam with direct contact information and reservation. Cheap hostels and budget hostel accommodation, telephones and homepage.
Amsterdam.info - Amsterdam hotels
Amsterdam tourist information, accommodation, hotels, apartments, hostels, airport information, coffeeshops and red light district.

Πηγή: 3000meres.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin