Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βρετανία : Υπουργική παρέμβαση για το σπίτι του «Σκαθαριού»

 


Υπουργός της βρετανικής κυβέρνηση παρενέβη για να σταματήσει τα αμφιλεγόμενα σχέδια για την κατεδάφιση του σπιτιού όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρίνγκο Σταρ, των «Beatles» στο Λίβερπουλ. 


Ο Γκραντ Σαπς έστειλε επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζητώντας να αναβληθεί, έστω και προσωρινά, η απόφαση για την κατεδάφιση στον αριθμό 9 της οδού Μάντριν.

Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός στηρίζει την πρωτοβουλία «Σώστε την οδό Μάντριν» (SΜS – Save Μadryn Street), με στόχο να διατηρηθεί η ιστορία των Βeatles στη γενέτειρά τους.
Η εκστρατεία άρχισε από το ξενοδοχείο «Ηard Day’s Νight» με επικεφαλής τον σωσία του Ρίνγκο Σταρ, Μαξ Φραντ, ο οποίος είναι επίσης ντράµερ. 

Το σπίτι του Ρίτσαρντ Στάρκι – όπως είναι το πραγµατικό όνοµα του µουσικού του θρυλικού συγκροτήµατος – στην οδό Μάντριν είναι ένα από τα εκατοντάδες της περιοχής που πρόκειται να κεταδαφιστούν προκειµένου να ανεγερθούν στη θέση τους συγκροτήματα σύγχρονων κατοικιών για εμπορική εκμετάλλευση.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το σπίτι του 70χρονου σήμερα Ρίνγκο είχε σηµειωθεί προς κατεδάφιση. Σε αυτό το διάστηµα προέκυψε η ιδέα να μεταφερθεί στο σπίτι της Μάντριν Στριτ το νέο µουσείο του Λίβερπουλ.

Εµπνευστής της εκστρατείας SΜS είναι ο «ξεναγός» της ιστορίας των Βeatles στο Λίβερπουλ Φιλ Κόπελ. Οπως λέει στο ΒΒC, «τα σπίτια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και του Τζον Λένον έχουν διατηρηθεί και αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών. Η κατεδάφιση του σπιτιού του Ρίνγκο θα ήταν πλήγμα για τον τουρισμό της πόλης μας».

πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin