Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οδηγός για τζιν παντελόνι

Άσπρο ή Μαύρο; Dyed ή Stonewashed; Boot cut ή baggy; Και τελικά, to jeans or not to jeans; 

Το ΜΕΝ 24 παραδίδει μαθήματα Denim-ολογίας.

Ενώ εσείς έχετε συνδέσει τον όρο "τζιν" με μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σας- κατά το "εικών" του Πλάτωνα- οι εταιρίες σας βομβαρδίζουν με δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις του «ξεπλυμένου» και του used που στα ζαλισμένα μάτια σας διαφέρουν όσο διαφέρει το κρεμ από το εκρού. Οι περισσότεροι άντρες ίσως να προτιμούσαν να πάνε στον οδοντίατρο για απονεύρωση παρά να ψάξουν για το τέλειο τζιν αλλά πιστέψτε μας, κάπου εκεί έξω, υπάρχει το ιδανικό για σας. Για να μην ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο αλλά και τα λεφτά σας άδικα, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα βασικά. Πίσω στα θρανία λοιπόν! 
«Cut!»
Με τον όρο cut οι εταιρίες τζιν αναφέρονται στο πατρόν του παντελονιού, στο "κόψιμο" του δηλαδή. Τα δύο σημεία που καθορίζουν ένα τζιν παντελόνι είναι το ύψος της μέσης, το φάρδος του και τα μπατζάκια. 

Regular 


Είναι η βάση επάνω στην οποία δημιουργήθηκαν όλες οι επιπλέον αλλαγές. Διατηρώντας το αρχέτυπο σχήμα με τις 5 τσέπες, το αθάνατο Levi’s 501 είναι η βασική επιλογή για την αντρική γκαρνταρόμπα. Προτιμάται κυρίως από αυτούς που θέλουν μια πιο κλασική εμφάνιση, και όχι κάτι ιδιαίτερα εκκεντρικό. Το 5-τσεπο εφαρμόζει καλά σχεδόν σε όλες τις σιλουέτες, εκτός ίσως από τις πολύ αδύνατες, και είναι σε θέση να κολακεύει όλες τις ηλικίες ανδρών. Επιπλέον αρμόζει σε πολλές περιστάσεις, από μια εντελώς ανεπίσημη με ένα έξυπνο T-shirt, μέχρι και τον χώρο εργασίας με το κατάλληλο πουκάμισο και σακάκι. 

Carpenter 


Το τζιν αυτό είναι ελαφρώς χαμηλοκάβαλο, πιο στενό στη μέση και πιο φαρδύ κατά μήκος των ποδιών. Το ύφασμα του είναι συνήθως λεπτό, οπότε ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πίσω τσέπες είναι φαρδιές και μεγαλύτερες, προφανώς για να χωράνε τα εργαλεία του… ξυλουργού. Προτιμήστε το για τις απογευματινές σας εξόδους, συνδυασμένο με πουκάμισο στενής γραμμής ή με κάθε είδους T-shirt. 

Baggy 


Εννοούμε φυσικά τα φαρδιά χαμηλόμεσα και χαμηλοκάβαλα παντελόνια που συνήθως σκεπάζουν τα παπούτσια και αποκαλύπτουν το επάνω μέρος του εσωρούχου. Η γραμμή τους είναι χαλαρή μέχρι τον αστράγαλο και συνήθως σχεδιάζονται με μεγαλύτερες τσέπες. Δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των απανταχού σκειτμπορντάδων γιατί τα κλασικά τζιν δεν τους προσέφεραν την απαιτούμενη ευκινησία.. Αν λοιπόν δεν είστε τόσο φαν του σκέιτ και δεν έχετε παρατεταμένη εφηβεία, αφήστε τα στους 16χρονους με το μαλλί-όσα παίρνει ο άνεμος. 

Bootcut 


Το τζιν bootcut είναι ακριβώς αυτό που λέει: παντελόνι με ελαφρά πιο φαρδύ από το γόνατο και κάτω, αρχικά για να χωράνε-τι άλλο;- οι μπότες cowboy της Άγριας Δύσης, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Πλέον, δεν είναι ανάγκη να είστε ο Τζον Γουέιν για να το φορέσετε, καθώς είναι η πιο εύκολη επιλογή μετά το regular. 

Straight 


Όπως φανερώνει η ονομασία του είναι το παντελόνι με ίσια γραμμή από το γόνατο και κάτω.. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι οι σχεδιαστές και οι εταιρίες φέτος το παρουσίασαν σε μια σχετικά πιο στενή γραμμή που κατά βάση κολακεύει πιο αδύνατες και νεανικές σιλουέτες. Αν το κόψιμό σας είναι πιο …βαρύ, μην το απορρίπτετε, απλά επιλέξτε μια πιο φαρδιά εκδοχή του. Όλες οι εταιρίες, γνωρίζοντας την ευελιξία του συγκεκριμένου σχεδίου, δεν παύουν ποτέ να το συμπεριλαμβάνουν στις συλλογές τους. 

"Μα πόσα blue jeans υπάρχουν;" 

Μην παιδεύεστε άδικα, πέντε είναι τα βασικά χρώματα που πρέπει να έχετε στο νου σας όταν ψάχνετε για τζιν παντελόνι. Τα υπόλοιπα είναι απλώς παραλλαγές αυτών. 

Working blue 


Είναι τα λεγόμενο "εργατικό μπλε", το βασικό μπλε σκούρο, με μια απλή επεξεργασία για να φαίνεται και να είναι πιο μαλακό στην αφή. Αποτελεί βασικό κομμάτι και για αυτό αντιστέκεται σθεναρά στις εφήμερες τάσεις της μόδας. Αν δεν το έχετε, πρέπει να το αποκτήσετε γιατί είναι παντός καιρού και για όλες τις περιστάσεις. 

Stonewashed 


Το αγαπημένο σε όλους ξεβαμμένο τζιν. Παρόλο που ο χαρακτήρας του είναι πιο casual, τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε ακόμα και σε επίσημες εκδηλώσεις. Οι διαδικασίες ξεβάμματος ενός τζιν έχουν γίνει εξαιρετικά πολύπλοκες και σαν αποτέλεσμα, οι αποχρώσεις αποκαλύπτουν αποχρώσεις του μπλε, που ακόμα και ο πιο επίδοξος ζωγράφος δεν μπορεί να πετύχει. Ο βασικός πάντως κανόνας είναι ότι για τους φθινοπωρινούς μήνες προτιμάμε τα πιο σκούρα χρώματα, αφήνοντας τα ανοιχτότερα για το καλοκαίρι. 

Dyed 


Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τζιν που είναι βαμμένα από πάνω με κάποια ανάμειξη χρώματος .Έτσι ενώ η βάση τους είναι μπλε, παρουσιάζουν αποχρώσεις του καφέ ή του πράσινου στην ίνα. Καλύτερα να το αποφεύγετε στο χώρο εργασίας μιας και είναι ούτως ή άλλως πιο δύσκολο στο συνδυασμό. Σετάρεται καλύτερα με πιο ανοιχτά χρώματα όπως το πράσινο ή το λευκό. 

Μαύρο 


Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το μαύρο-γκρι τζιν. Αν είστε ορκισμένος οπαδός των τζιν, μπορείτε άνετα να αντικαταστήσετε το μαύρο σας υφασμάτινο παντελόνι με την τζιν εκδοχή του. Για πιο "χαλαρές" εμφανίσεις είναι καλύτερο να επιλέγετε ένα γκρι σκούρο σε ίσια στενή γραμμή που κολακεύει το σύνολο περισσότερο από το πιο "σκληρό" μαύρο. 

Άσπρο 


Η κυριαρχία του λευκού στη φετινή μόδα δεν μπορούσε να αφήσει στην απ’ έξω τα τζιν. Για αυτό λοιπόν, αν είστε ευχαριστημένοι από τη ζυγαριά σας, δοκιμάστε το άσπρο τζιν, προτιμώντας τις πιο στενές γραμμές, μιας και ως γνωστόν, τα ανοιχτά χρώματα δεν κολακεύουν το σώμα. Αποφεύγετε τα μπλουζάκια σε άσπρο ή μπεζ για να μην μοιάζετε με… φάντασμα.


Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin