Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon “Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο”

 
Πώς η Εντίθ Γκασιόν έγινε το “Μικρό Σπουργίτι” και στη συνέχεια η “Εντίθ”; Αυτή τη διαδρομή επιχειρεί να φωτίσει η μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στην Πιάφ, που θα φιλοξενήσει στις 6 Φεβρουαρίου η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
“Εντίθ Πιάφ, Μια ζωή σε ροζ και μαύρο” (Edith Piaf, Une Vie en Rose et Noir). 




Η παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι, αλλά και το κοινό της Αθήνας τον περασμένο Ιανουάριο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων. Μια θεατροποιημένη μουσική βιογραφία, πλημμυρισμένη από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ, που αναπλάθει τη ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα. “Δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιάφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ”, είχε δηλώσει ο Ζαν Κοκτό, ενώ ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος συνυπογράφει με τον Ζακ Πεσίς την επιμέλεια της παραγωγής της παράστασης, της έγραφε σε συναυλία της στο Παρίσι: “Εντίθ μου, εάν βρίσκομαι εδώ απόψε το βράδυ, αυτό είναι για σένα, το ξέρεις καλά. Για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μου έδωσες πέρα από τη φιλία σου. Σε ανάμνηση της τρυφερότητάς σου, για τότε που ήμουν ένας τρελός νέος. Σε ένδειξη σεβασμού στην λαμπρότητά σου. Και για αυτήν την θαυμάσια ‘παρεούλα’ που σε κάνει να ξαναζείς”.

Ένας παγκόσμιος θρύλος

 
Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιάφ μύθο. Πώς αυτό το κορίτσι, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1915 κάτω από μια λάμπα γκαζιού στο Παρίσι, εξελίχθηκε σε έναν παγκόσμιο θρύλο; Πώς μεγάλωσε στη φτωχογειτονιά του Παρισιού και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια “La vie en rose”, “L’hymne à l’amour”, “Milord” ή “Non, je ne regrette rien”, που εκτόξευσαν τη φήμη της και την κατέστησαν την πιο δημοφιλή ερμηνεύτρια της Γαλλίας; Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τι της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε τη ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί;


Τρεις πρωταγωνιστές έρχονται να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στην αθάνατη Πιάφ. Ο Ζακ Πεσίς, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής, μας ξαναθυμίζει την καριέρα της Πιάφ, κάνοντας στάσεις στις 

ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της.

Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει τη διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν. Η ίδια με τη σκηνοθετική προσέγγισή της υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, προκαλώντας τη συμμετοχή του κοινού.
 

  • Τιμές εισιτηρίων: 60 ευρώ, 50, 40, 30 και 20 ευρώ (φοιτητικό).
  • Προπώληση: εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και εκδοτήριο στην Αριστοτέλους.
  • Τηλ. 2310 895938-9.
 πηγή : makthes

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin