Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Αθήνα διεθνής έδρα των Μαραθώνιων δρόμων

Παγκόσμια πρωτεύουσα των Μαραθώνιων δρόμων θα γίνει η Αθήνα καθώς ύστερα από το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου με τον πρόεδρο της AIMS, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων δρόμων, Φρανσίσκο Μποράο, εγκαθίσταται και επισήμως στην πρωτεύουσα η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων δρόμων και δρόμων μεγάλων αποστάσεων.

Η AIMS αναλαμβάνει να διαφημίσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την πελυρά της, η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει το χώρο για την εγκατάσταση της έδρας, αξιοποιώντας έτσι ένα μικρό τμήμα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Επίσης αναλαμβάνει τη στελέχωση των γραφείων με δύο υπαλλήλους για γραμματειακή υποστήριξη.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι «Πριν από ένα χρόνο κάναμε μια επένδυση στο αυτονόητο. Στον Κλασσικό Μαραθώνιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να επενδύσει και να αξιοποιήσει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο σημαντικό έχει να προσφέρει η Ελλάδα».

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν επίσης από τον ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος του κ. Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας κ. Κώστας Παναγόπουλος και ο γ.γ. κ. Παναγιώτης Δημάκος. Από την πλευρά της AIMS, ο γ.γ. κ. Χιού Τζόουνς (Hugh Jones) και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κάρλο Καπάλμπο (Carlo Capalbo).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin