Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ψηφίστηκε ο νόμος για τις κάμερες


Επί της αρχές και επί των άρθρων ψηφίστηκε ο νόμος του υπουργείο Δικαιοσύνης για την λήψη, καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, με παράλληλες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Χάρη Καστανίδη ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα προσωπικά δεδομένα.


Έτσι λοιπόν, ο μεγάλος αδερφός είναι καθόλα νόμιμος, ενώ όσα καταγράφει θα διατηρούνται ή θα υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Ο κ. Καστανίδης πάντως είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία και το έγκλημα και ότι θα υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια στην λειτουργία τους.

“Ο κορμός των διατάξεών είναι έμπνευση και πρόταση της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων", σημείωσε και πρόσθεσε ότι εξιδικεύεται σε ποιες περιπτώσεις τελουμένων εγκλημάτων δίδεται η σχετική άδεια για την καταγραφή ήχου και εικόνας.

“Προτείνω να έχουμε εκτός από την εμπιστοσύνη στη δική μας νομοθετική πρωτοβουλία και εμπιστοσύνη προς την Ανεξάρτητη Αρχή για την οποία είμαι βέβαιος 100% ότι δεν είναι εύκολο κανείς να τις προσάψει κάτι που δεν συνάδει προς το ρόλο της”, επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: Cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin