Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο διάσημος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, με ρίζες από το Βόλο, υποψήφιος για Όσκαρ

 
Υποψήφιος για Όσκαρ μουσικής είναι ο διάσημος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έλκει την καταγωγή του, εκ μητρός, από τον Βόλο, ενώ ο παππούς του Αλέξανδρος Λαδόπουλος ήταν από την Σμύρνη. Ο διαπρεπής συνθέτης, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 45 περίπου χρόνια στο Παρίσι, είναι υποψήφιος για την ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», που καταγράφεται στις φετινές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η φήμη του Αλεξάντρ Ντεσπλά έχει φτάσει μέχρι το Χόλυγουντ και αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μαθητής του Ιάνη Ξενάκη. Το ταλέντο του έχει γίνει γνωστό διεθνώς και μάλιστα ήταν υποψήφιος για το μουσικό βραβείο Σεζάν. Παράλληλα, έχει εγγράψει στο ενεργητικό του ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ, όπως το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», η «Βασίλισσα», η «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» και η «Νέα Σελήνη», που «ανοίγει» αυλαία στην Ελλάδα.

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά επισκέφτηκε τον Βόλο πολλά χρόνια πριν, στην παιδική του ηλικία, δηλώνοντας «γοητευμένος από την παραλία», ενώ η οικογένειά του ζει στην Αθήνα. Οι γονείς του συνθέτη, ο οποίος διανύει διεθνείς διαδρομές, συναντήθηκαν στην Αμερική ως σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και μετά τον γάμο τους μετακόμισαν στην Γαλλία, χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Ο διάσημος Γάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του 50ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έχει συνεργαστεί με τον Ρομάν Πολάνσκι και άλλους διάσημους σκηνοθέτες, επενδύοντας με το μουσικό του ταλέντο τις δημιουργίες τους.
Έχει γράψει μουσική για 50 περίπου ταινίες, 30 τηλεοπτικές σειρές και αμέτρητες μικρού μήκους ταινίες, κατακτώντας με σταθερά βήματα μια σημαντική θέση στον χώρο της τέχνης και της κινηματογραφικής μουσικής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin