Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ιστορικός τόπος ή θαλάσσια χωματερή;

 

Σκουπίδια και κουφάρια πλοίων είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει κανείς όταν επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για το σημείο που πραγματοποιήθηκε η ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π. Χ μεταξύ του ελληνικού και του περσικού στόλου.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιοχή κινδυνεύει να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο λόγω της ενδεχόμενης μεταφοράς εκεί μέρους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος λειτουργεί ήδη ως τόπος επεκτάσεων ναυπηγείων, εργασιών αμμοβολών και εγκατάστασης πλωτών διαχωριστήρων για την κατεργασία πετρελαιοειδών αποβλήτων.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις κυρίως από τους κατοίκους, αλλά και από άλλους χώρους κλιμακώνονται. Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, βουλευτές από τον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Εισαγγελία Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας ακόμα και πολλοί ιστορικοί δήμοι έχουν κινήσει πολλές φορές τα νήματα για την προστασία και ανάδειξη αυτού του χώρου, που έχει κηρυχθεί ιστορικός από το 1982, ενώ το 2001 κηρύχθηκε Αρχαιολογική Ζώνη Α.

Ας ελπίσουμε ότι η φωνή τους θα ακουστεί και θα υπερισχύσει την νωθρότητας και της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών.

πηγή : newsport

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin