Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σαφάρι κλήσεων από την δημοτική αστυνομία στην Θεσσαλονίκη και παρεμπόριο

 
Περισσότερες από 1.100 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα έκοψε η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης, από τις 3 εως τις 10 Ιανουαρίου ακολουθώντας την εντολή της νέας διοίκησης του κεντρικού δήμου για… «καμία ανοχή στο διπλοπαρκάρισμα». (βέβαια υπάρχουν ελάχιστοι χώροι στάθμευσης-γεγονός που θα έπρεπε να συνυπολογιστεί πρωτού ξεκινήσουν τοσο δυναμικά τις κλήσεις)
Μέσα στα νέα μέτρα που σκέφτεται ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης είναι η αύξηση του κόστους για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά και η δημιουργιά δακτυλίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκτός από τις κλήσεις σκεφτόμαστε τις δαγκάνες και την αλλαγή του προστίμου σχετικά με τα διπλοπαρκαρισμένα. Το αυτοκίνητο δεν ευθύνεται μόνο για το κυκλοφοριακό, αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σκεφτόμαστε τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες».Ο δακτύλιος είναι ένα μέτρο στο οποιό ο περιφερειάρχης Π.Ψωμιάδης είναι επιφυλακτικός καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ενδέχεται να αποτρέψουν την παρουσία καταναλωτικού κοινού στο ιστορικό κέντρο ή να δυσχεράνουν τη μετακίνηση των κατοίκων του κέντρου».

Παράλληλα ένα ακόμα θέμα που απασχολεί το Δήμο είναι το παρεμπόριο το οποίο καταστρέφει την εικόνα της πόλης και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους καταστηματάρχες και για τον λόγο αυτό αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του δήμου, της δημοτικής αστυνομίας, της ελληνικής αστυνομίας, των εμπορικών επιμελητηρίων και του ΣΔΟΕ.

«Θα πρέπει να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα σεντόνια και να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η εισήγηση μας θα είναι να δημιουργηθούν ζώνες όπου θα εμπόριο θα γίνεται νόμιμα, να πληρώνετε έστω το ΦΠΑ», ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

Υπάρχουν και άλλα βέβαια προβλήματα που ζητούν άμεσα λύση όπως αυτό των σκουπιδιών που αποτελούν εστιά μολύνσεων καθώς και ασχημαίνουν την πόλη.

Τέλος γκαζάκια εξερράγησαν στην οδό Προμηθέως, στη συμβολή της με την Αναγεννήσεως, στην οδό Μητροπόλεως και στην οδό Πολυτεχνείου 12. Οι διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί είχαν στόχο πολιτικά γραφειά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin