Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τουρκία - Βενεζουέλα Ανταλλαγή πετρελαίου με οικοδομές

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βενεζουέλα, είχε κύκλο διαβουλεύσεων με τον υπουργό Ενέργειας και Πετρελαίου της χώρας, Ραφαέλ Ραμίρες Καρένιο. Η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν διάρκειας δύο ωρών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί εντόπισαν και ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο συνεργασίας, καθώς η Βενεζουέλα έχει ανάγκη από την κατασκευή εκατοντάδων κατοικιών. Για να ικανοποιήσει την ανάγκη της αυτή, η λατινοαμερικανική χώρα είναι διατεθειμένη να εξάγει πετρέλαιο στην Τουρκία, προκειμένου τουρκικές κατασκευαστικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν και να κατασκευάσουν τις κατοικίες αυτές.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα δώσει ώθηση στη συνέχιση της θετικής οικονομικής ανάπτυξης στην Τουρκία, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο δύο αποφασιστικών τομέων της οικονομίας, με έμφαση στην εισαγωγή πετρελαίου, αλλά και στις δυνατότητες του τουρκικού κατασκευαστικού τομέα, στο εξωτερικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin