Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Abdominal massage: Βρες την υγειά σου

Ποια είναι η αντανακλαστική σου κίνηση όταν αισθάνεσαι μικροπονάκια στην κοιλιά; Κάνεις ελαφρύ μασάζ, ακολουθώντας δεξιόστροφη πορεία. Με άλλα λόγια, εφαρμόζεις -άθελά σου- την τεχνική του κοιλιακού μασάζ. Γνώρισέ το και επίσημα!
Η ιατρική επιστήμη γνωρίζει ότι το 85% των ενηλίκων σήμερα υποφέρει από κάποιου είδους προβλήματα των εντέρων. Πολύ πιθανόν να το γνωρίζεις κι εσύ από προσωπική σου εμπειρία. Αν ενστικτωδώς κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου, τότε σίγουρα μπορείς να αναγνωρίσεις και το μέγεθος του προβλήματος, που σου στερεί ακόμα και τις κοινωνικές σχέσεις σου, αφού είναι τέτοια η μορφή του (πόνοι, φουσκώματα, πρηξίματα), που θα το σκεφτείς ακόμη και να βγεις με τους φίλους σου για φαγητό ή ποτό. Το μασάζ κοιλιάς και παχέος εντέρου μπορεί να δώσει τη λύση. 

Τι είναι
Πρόκειται για ένα θεραπευτικό μασάζ το οποίο εστιάζει στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Οι ειδικοί παρομοιάζουν το παχύ έντερο με το μέρος που στέλνουμε ό,τι δεν θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μας. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα τροφικά απόβλητα που μέσω του παχέος εντέρου οδεύουν προς την απομάκρυνση, αλλά και για τα συναισθηματικά απόβλητα, δηλαδή για κάθε συναίσθημα που δημιουργήθηκε μέσα μας, το οποίο δεν αποδεχόμαστε και δεν το θεωρούμε ευπρόσδεκτο στη ζωή μας. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι φόβοι, ο θυμός, η θλίψη που βιώνουμε. Μια τέτοια στάση ζωής, αν συνοδεύεται από έλλειψη σωματικής κίνησης και κακή διατροφή, οδηγεί σταδιακά στην εμφάνιση ασθενειών του παχέος εντέρου, όπως δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μετεωρισμό κ.ά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι το ταχύτερα αυξανόμενο αριθμητικά είδος καρκίνου στη σημερινή κοινωνία.
Πώς λειτουργεί
Η τεχνική που χρησιμοποιείται στο μασάζ κοιλιάς και παχέος εντέρου δρα με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τη διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος και επανακινητοποίησης του παχέος εντέρου και γενικά της περιοχής της λεκάνης και τους κοιλιάς. Είπαμε, έπειτα από αυτή τη θεραπεία θα νιώσεις ξανά ξεκούραστη και ανάλαφρη, άσε δε που θα έχεις χωρέσει ξανά στα ρούχα σου. Μαζί με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου και με την αποτοξινωτική διατροφή θεωρούνται ένα τριπλό εργαλείο ιδιαίτερα κατάλληλο για την αντιμετώπιση των περισσότερων προβλημάτων του εντέρου.
Πού στοχεύει
Στη δραστηριοποίηση του παχέος εντέρου, την αποβολή τοξινών, τη νευρομυϊκή αποφόρτιση της περιοχής, τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων της κοιλιακής χώρας, την αποφόρτιση αρνητικής ενέργειας , την επαναφόρτισή του και -δώσε προσοχή- τη σμίλευση της κοιλιάς.

Τι θεραπεύει
Καθώς τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή της κοιλιάς είναι πολλά, πολλά είναι και τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, τα συμπτώματα δυσλειτουργίας των εντέρων μπορεί να είναι αλλεργίες, ανορεξία, άσθμα, πονοκέφαλοι, κακοσμία του στόματος, έλλειψη συγκέντρωσης, κατάθλιψη, έκζεμα, κόπωση, τάση για φαγητό, αιμορροΐδες, δυσπεψία, αϋπνίες, ευερεθιστότητα, απώλεια μνήμης, προβλήματα περιόδου, ναυτία, προβλήματα προστάτη, στομαχόπονοι, πρήξιμο, ένταση και προβλήματα βάρους.
Πόσο χρόνο χρειάζεσαι
Σε 40 λεπτά περίπου θα είσαι έτοιμη να (υπο)δεχτείς την πρώτη αίσθηση ανακούφισης, αφού οι κυκλικές και εγκάρσιες κινήσεις των χεριών του ειδικού θα ελευθερώσουν το έντερό σου από ένα «βαρύ» φορτίο. Στη διάρκεια των επόμενων συνεδριών, θα δεις ότι τα συμπτώματα απομακρύνονται και σταδιακά θα νιώσεις άλλος άνθρωπος, ανάλαφρος και ξεκούραστος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin