Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τα 6 βασικά οφέλη του οργασμού

 
 
Εκτός από το ότι σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, ωφελεί την υγεία σου:
- Μετρά ως αεροβική 

Καθώς φτάνεις στην κορύφωση, ο καρδιακός παλμός σου διπλασιάζεται τουλάχιστον, όπως όταν εκτελείς έντονη αερόβια άσκηση.

- Καταπολεμά τη γρίπη

Ο οργασμός μία με δύο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αύξηση 30% των αντισωμάτων. Αν το κάνεις πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, χάνεται αυτό το όφελος. Τα πάντα με μέτρο λοιπόν!

- Ενισχύει τη γονιμότητα 

Η απογείωση στον έρωτα σε κάνει πιο γόνιμη: κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.
Mην ξεχνάς, πως οι συχνοί (ακόμα και καθημερινοί) οργασμοί, μπορούν να σου δώσουν παραπάνω οφέλη υγείας:

1. Μπορούν να σε βοηθήσουν να πολεμήσεις τον καρκίνο
 
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το τακτικό σεξ –με πολλά προκαταρκτικά– μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, επειδή ενισχύει την παραγωγή της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που έχει αποδειχθεί in vitro (σε δοκιμαστικό σωλήνα) ότι αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο μαστό. Το μασάζ στο στήθος βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία της λέμφου, καθαρίζοντας τις ρυπαντικές ουσίες. Όσον αφορά τις μητέρες, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού, ενώ αναφορικά με τις άτεκνες γυναίκες, η σεξουαλική δραστηριότητα και οι μαλάξεις του στήθους μπορεί να έχουν ανάλογο αποτέλεσμα!

2. Μπορούν να εμποδίσουν την ενδομητρίωση
 
Η ενδομητρίωση είναι μια συνήθης αιτία πυελικού πόνου και στειρότητας στις γυναίκες. Σε μια αμερικανική έρευνα σε 2.012 γυναίκες, που διερευνούσε τη σχέση μεταξύ της ενδομητρίωσης, της σεξουαλικής δραστηριότητας, του οργασμού και της χρήσης ταμπόν, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά την εμμηνόρροια είχαν λιγότερες πιθανότητες ενδομητρίωσης από αυτές που απείχαν. Αν και η σχέση αυτή είναι περιστασιακή, οι ερευνητές τονίζουν πως καθώς οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό μπορεί να βοηθήσουν στην αποβολή των εμμηνορροϊκών υπολειμμάτων, αξίζει να ερευνηθεί αν ο οργασμός κατά την εμμηνόρροια μπορεί να προστατεύσει από την ενδομητρίωση.

3. Μπορούν να σε βοηθήσουν να γεννήσεις με ασφάλεια
 
Ο οργασμός στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης μπορεί να σε βοηθήσει να γεννήσεις στην ώρα σου. Σε πρόσφατη έρευνα, 1.853 έγκυες ρωτήθηκαν ανάμεσα στην 29η και την 36η εβδομάδα της κύησης για τη σεξουαλική τους ζωή κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Αυτές που έκαναν σεξ (ή είχαν οργασμό χωρίς συνουσία) στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ήταν πιο πιθανό να φτάσουν μέχρι τις 40 εβδομάδες από αυτές που απείχαν στα τελευταία στάδια της κύησής τους. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ανοίξει τον τράχηλο της μήτρας μέχρι και δύο εκατοστά.

Πηγή : shape
 

3 σχόλια :

The Descent X είπε...

"Ο οργασμός μία με δύο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αύξηση 30% των αντισωμάτων."

Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι λεγόμενες "Βεντούζες" μία με δύο φορές την εβδομάδα. Άραγε έχει σχέση με την γνωστή ατάκα "Έτσι Βεντούζα" που είπε ο Μέγας Διδάκτωρ Γκουζγκουνης σε κάποια ταινία του????
Μάλλον η συμπρωταγωνίστρια ήταν κρυωμένη......
:P:P:P:P:P:P:P

Geo είπε...

Αν το πας έτσι τότε ισως και η Αλμύρα καταπολεμά τον καρκίνο... Έτσι με την αλμύρα.... :P

The Descent X είπε...

Σκέψου να κάνεις "Βεντούζες με την αλμύρα"....
Θα έχει η "ενδιαφερόμενη" 10ωρο οργασμό και μέσο όρο ζωής τα 110 χρονια....

(τι λέμε πρωί πρωί...)

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin