Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ξεπέρασαν τα 48 εκατ., οι τουρίστες στη Νέα Υόρκη το 2010

 

Περίπου 48,7 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη το 2010, ξεπερνώντας τους 47 εκατομμύρια τουρίστες που ταξίδευσαν στην χώρα το 2009, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.


«Το προηγούμενο έτος ήταν το πιο επιτυχημένο για τον τουρισμό της Νέας Υόρκης και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο των 50 εκατομμυρίων επισκεπτών, ανά έτος» ανέφερε ο κ. Μπλούμπεργκ, κατά την διάρκεια επισκόπησης για την οικονομία της πόλης το 2010.

«Η δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας μας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Νέα Υόρκη δέχθηκε λιγότερο τις επιδράσεις της εθνικής ύφεσης σε σχέση με άλλες πόλεις και συνεχίζει να είναι ένας από τους λόγους που σήμερα αναπτυσσόμαστε ταχύτερα από άλλες πόλεις» πρόσθεσε.

Ο τουρισμός στη Νέα Υόρκη είχε παρουσιάσει μείωση μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, ενώ «κατρακύλησε» περισσότερο το 2009, όταν η ύφεση έπληξε τις ΗΠΑ.

Το δημαρχείο ανέφερε ότι «οι αφίξεις ξένων, αλλά και τουριστών από τις ΗΠΑ, αυξήθηκαν το 2010 παρά 'το πρόβλημα των κοριών', καθώς και της έκρηξης του ηφαιστείου στην Ισλανδία, το οποίο οδήγησε στην ακύρωση πολλών πτήσεων. Σύμφωνα με τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης, ο τουρισμός απέφερε 31 δισεκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία.

πηγή : kathimerini

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin