Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νεκροί ανασύρθηκαν 21 ανθρακωρύχοι στην Κολομβία

 
 Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο ορυχείο της Κολομβίας Λα Πρεσιόζα, 670 χιλιόμετρα βόρεια της Μπογκοτά, μετά τον εντοπισμό και των τελευταίων τεσσάρων σορών των 21 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.
Την Τετάρτη είχαν ανασυρθεί οι σοροί 17 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από διαρροή αερίου. "Δεν θα υπάρχουν επιζώντες", είχε προειδοποιήσει η Ζακλίν Σεπουλβέδα, ιδιοκτήτρια του ορυχείου.

"Εάν επρόκειτο για κατολίσθηση θα είχαμε ελπίδες, αλλά λόγω της έκρηξης, δεν θα έχει επιζήσει κανείς", εξήγησε.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται, τέθηκε υπέρ της υιοθέτησης μέτρων για την ενίσχυση του ελέγχου των ορυχείων, όπου το 2010 έχασαν τη ζωή τους 173 εργάτες.
"Όταν επιστρέψω, θα δώσω οδηγίες προκειμένου όλοι οι κανονισμοί να αναθεωρηθούν", διαβεβαίωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Κολομβιανός υπουργός Κάρλος Ροδάδο, που είναι αρμόδιος για τα ορυχεία, είπε από τη μεριά του μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Caracol» ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου διαθέτουν μόλις 16 υπαλλήλους για να ελέγχουν τα 3.000 ορυχεία της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η τραγωδία θα επιτρέψει να αναλογιστούν για την "υποχρέωση του κράτους" να επιβλέπει καλύτερα τη λειτουργία των ορυχείων.

Η αύξηση του αριθμού των δυστυχημάτων, εξήγησε ο Αρτούρο Κουΐρος, πρόεδρος της ένωσης στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτερες εταιρείες ορυχείων (Asomineros), συνδέεται εν μέρει "με την αύξηση της δραστηριότητας", αλλά επίσης, όπως παραδέχθηκε, "με την υπερβολική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργάτες (...) και την έλλειψη σεβασμού των κανονισμών" από κάποιες εταιρείες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin