Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon «Βυζαντινή δοκιμασία» οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει η WSJ


Αντιμέτωπες με τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάζει η Wall Street Journal τις «υψηλής αξίας» τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως οι επίδοξοι επενδυτές περνούν «βυζαντινές δοκιμασίες» που συχνά τους αποθαρρύνουν από την τελική υλοποίηση των σχεδίων τους.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης αναγνώρισε πως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, αλλά η κυβέρνηση αλλάζει το πλαίσιο με κινήσεις όπως το fast track, που στοχεύουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας εστιάζει ιδιαίτερα σε σχέδια για κατασκευή γηπέδων γκολφ, επενδυτικών τουριστικών σχεδίων που προσελκύουν υψηλού εισοδήματος επισκέπτες και μπορούν να επιφέρουν σημαντικά έσοδα στην τουριστική οικονομία της χώρας (ιδιαίτερα ως μέρη ευρύτερων τουριστικών συγκροτημάτων).

Το κείμενο αναφέρει, βασιζόμενο και σε δηλώσεις δύο Ελλήνων επιχειρηματιών που ασχολήθηκαν με την κατασκευή γηπέδων γκολφ, πως οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν να αντιμετωπίζουν πληθώρα υπηρεσιών που πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιό τους, την ανυπαρξία κτηματολογίου, το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό πλαίσιο αλλά και την κατάτμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Η ελληνική τουριστική οικονομία, υποστηρίζει ουσιαστικά το δημοσίευμα, σε μία δύσκολη περίοδο συνεχίζει να διώχνει τις «στρατηγικές» επενδύσεις.

Το σχετικό δημοσίευμα της WSJ «έχει βάση και πολλά από όσα αναφέρει είναι πράγματι αληθινά» ομολογεί ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ.Νικητιάδης, συμπληρώνοντας όμως πως «αφορούν την Ελλάδα που αλλάζει».

«Σήμερα στην Ελλάδα γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η υιοθέτηση νόμων που θα βοηθούν στην επιτάχυνση των επενδύσεων» συνέχισε ο υφυπουργός, αναφέροντας το fast track ως μία από τις βασικότερες κινήσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ειδικά στον τομέα του γκόλφ, όπου και επικεντρώνει το δημοσίευμα της η εφημερίδα, ο υφυπουργός τονίζει ότι το υπουργείο έχει ήδη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και άμεσα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε μάλιστα πως, πέραν από την υλοποίηση σχεδίων όπως το Costa Navarino, έχει αποφασιστεί να προκηρυχθεί με γρήγορες διαδικασίες το γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin