Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Εγκαινιάστηκε το Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Waterloo

Το Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Waterloo που αποτελεί το πρώτο αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής, εγκαινιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου.
    Στόχος του είναι η διεπιστημονική μελέτη της Ελληνιστικής περιόδου και η προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού. Το Κέντρο που εντάσσεται στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Waterloo, σκοπό έχει τη συγκέντρωση πλούσιου υλικού, χρήσιμου για την έρευνα της ελληνιστικής περιόδου, ενώ πλαισιώνεται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

    Εξάλλου, το Ινστιτούτο ως τμήμα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, έχει από το ξεκίνημά του αποκτήσει την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα και το σεβασμό της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργάζεται με άλλα ερευνητικά κέντρα διεθνούς κύρους με παγκόσμια καταξιωμένους ερευνητές για την προώθηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

    Η συνεργασία του νεοϊδρυθέντος Ινστιτούτου Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Waterloo με το Ελληνικό Προξενείο στο Τορόντο είναι δεδομένη, καθώς κοινός στόχος τους είναι η προάσπιση και προβολή ιστορικών αληθειών του Έθνους.

    Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, όλοι οι καθηγητές του Ινστιτούτου, πρυτάνεις του Πανεπιστημίου καθώς και πλειάδα εξεχόντων ακαδημαϊκών από διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Β. Αμερικής, φοιτητές και δημοσιογράφοι.

πηγή: ypotheto

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin