Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Όλο το Twitter στο δίσκο σας


Αποθηκεύστε τοπικά τα tweets που σας ενδιαφέρουν
Aν χρησιµοποιείτε –ή έχετε χρησιµοποιήσει στο παρελθόν– τη λειτουργία αναζήτησης του Twitter, µάλλον θα παρατηρήσατε ότι µπορείτε να ανατρέξετε πίσω µόνο για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα ή για συγκεκριµένο αριθµό tweets. Αν, µάλιστα, είχατε µπει στον κόπο να διαβάσετε την τεκµηρίωση του Twitter –κάτι που µάλλον δεν κάνατε–, τότε θα βλέπατε τους διαχειριστές της υπηρεσίας να αναφέρουν ότι όντως υπάρχουν αυτοί οι περιορισµοί, οι οποίοι θα γίνονται ακόµα πιο αυστηροί όσο αυξάνεται ο αριθµός των tweets που δηµιουργούνται κάθε µέρα.

Η ΟΝLINE ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Για να αντιµετωπιστεί αυτή η δυσκολία, γεννήθηκε το The Archivist. Και πώς λειτουργεί αυτό; Mε δύο τρόπους: είτε online είτε µέσω ενός Windows client. Αν θέλετε να εργαστείτε µε την online έκδοση, πηγαίνετε στη διεύθυνση archivist.visitmix.com, κάνετε κλικ στοSign Into Twitter, επιλέγετε Allow στην ερώτηση που κάνει το Twitter για να δώσει δικαιώµατα πρόσβασης στο Archivist [εικ. 1] και είστε έτοιµοι. Μένει µόνο να δώσετε στο πεδίο αναζήτησης τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν [pcmagazine, για το παράδειγµά µας] και να κάνετε κλικ στο Start Analytics. H υπηρεσία θα αρχίσει να ψάχνει στα tweets, ώστε να βρει αυτά που ταιριάζουν στα κριτήρια αναζήτησης που δώσατε.
Όταν η αναζήτηση ολοκληρωθεί, η υπηρεσία θα εµφανίσει µια αναλυτική αναφορά [εικ. 2] σχετικά µε την αναζήτησή σας. Κατ& 039; αρχάς, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε όλα εκείνα τα tweets που πληρούν τα κριτήριά σας σε ένα αρχείο Excel ή σε ένα αρχείο zip. Ακολούθως, µπορείτε να δείτε διάφορα στατιστικά στοιχεία όπως: πόσα tweets βρέθηκαν, πότε παράχθηκε το τελευταίο, ένα διάγραµµα που απεικονίζει τον αριθµό των υποβαλλόµενων tweets ανά µέρα, ένα διάγραµµα πίτας που απεικονίζει τη συµµετοχή κάθε χρήστη αλλά και τα ποσοστά των tweets και των retweets, τα top URLs που αναφέρονται στα σχετιζόµενα tweets και τις πηγές των tweets. Κάνοντας κλικ σε καθένα από αυτά τα διαγράµµατα, µπορείτε να πάρετε ακόµα πιο αναλυτικά στοιχεία. Επιπλέον, στο τέλος υπάρχει µια αναλυτική λίστα µε όλα τα τελευταία tweets του αρχείου. Πατώντας στο save this archive, µπορείτε να αποθηκεύσετε online στην υπηρεσία

το αρχείο µε τα tweets της εκάστοτε αναζήτησης.
Τέλος, κάνοντας κλικ στο My Profile, θα δείτε όλα τα αρχεία σας [και πόσα tweets περιέχουν], σε ποιον όρο αναζήτησης αντιστοιχεί το καθένα, πότε δηµιουργήθηκε και αν κάποιο από τα αρχεία σας είναι προσωπικό ή όχι.

KAI O WINDOWS CLIENT

Φυσικά, όλα τα παραπάνω µπορείτε να τα κάνετε και µε τον Windows client της υπηρεσίας [που κατεβάζετε από τη διεύθυνση visitmix.com/labs/archivist-desktop], ο οποίος τρέχει τοπικά στο σύστηµά σας. Μετά την εγκατάσταση του client. θα δείτε το απλό περιβάλλον χρήσης του προγράµµατος. Και σε αυτήν την περίπτωση πληκτρολογείτε τις λέξεις-κλειδιά στο πεδίο Search for και ακολούθως κάνετε κλικ στο Get Latest και περιµένετε. Όταν η αναζήτηση ολοκληρωθεί, το πρόγραµµα θα εµφανίσει µια λίστα µε όλα τα tweets [γεγονός που εξηγεί την καθυστέρηση στην αναζήτησή σας]. Αν, ωστόσο, θέλετε να δείτε τα διαγράµµατα και τις πίτες µε τα στατιστικά στοιχεία, επιλέγετε View Chart ή View Pie, αντίστοιχα. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις αναζητήσεις σας σε ένα αρχείο xml [κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Save] ή σε ένα αρχείο Excel [επιλέγονταςExport to Excel].
Γενικά, η υπηρεσία αλλά και ο Windows client φαίνεται να λειτουργούν καλά και να παράγουν σωστά αποτελέσµατα, αν και σε απλές, γενικές λέξεις-κλειδιά τα αποτελέσµατα γίνονται τόσο χαοτικά που µπορεί να σας µπερδέψουν. Οπότε σας συµβουλεύουµε να είστε όσο γίνεται πιο αναλυτικοί στις αναζητήσεις σας.


Πηγή:
 e-pcmag.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin