Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η OTEGLOBE εισάγει το Πρωτόκολλο IPv6 στο IP Δίκτυό της


H OTEGLOBE, ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς τηλεπικοινωνιών, εισήγαγε στο δίκτυό της το νέο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης του Ίντερνετ, το IPv6 (Internet Protocol Version 6). Έτσι, η OTEGLOBE γίνεται ένας από τους πρώτους παρόχους υπηρεσιών διεθνούς Internet στην Ελλάδα, που υποστηρίζει πλήρως τεχνολογία IPv6 και είναι ήδη έτοιμη για την ομαλή μετάβαση των πελατών της από την τεχνολογία IPv4 σε IPv6.

Το IPv6 αποτελεί το νέο εξελιγμένο Πρωτόκολλο που θα υιοθετηθεί από όλους τους παρόχους διεθνώς, καθώς αναμένεται να καλύψει την επιτακτική ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς Internet για νέες Διευθύνσεις IP (δηλ. τη μοναδική διεύθυνση με την οποία συνδέεται κάθε συσκευή - Η/Υ, κινητό τηλέφωνο κα.- στο Internet), οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν εξαντληθεί έως τις αρχές του 2012. Ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει το IPv4, το πρωτόκολλο που υιοθετήθηκε στην αρχή της λειτουργίας του Internet και εξασφάλιζε περίπου 4,2 δισεκατομμύρια διευθύνσεις, από τις οποίες πλέον περίπου μόλις 6% είναι διαθέσιμες.

Με το πρωτόκολλο IPv6 αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων διευθύνσεων από 4 δισεκατομμύρια σε μερικά τρισεκατομμύρια, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της διαθεσιμότητας για πολλά χρόνια. Επίσης, το νέο πρωτόκολλο ενσωματώνει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, αυτόματης ρύθμισης συσκευών, υποστήριξης κινητών συσκευών κλπ., αναβαθμίζοντας και την συνολική ποιότητα της υπηρεσίας για τους χρήστες του Internet.

Κατά το διάστημα της μετάβασης από IPv4 σε IPv6, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλο, η OTEGLOBE θα παρέχει στους πελάτες της παράλληλα διασύνδεση μέσω διευθύνσεων IPv4 και IPv6 (dual stack). Η πλειοψηφία των ISPs στην Ελλάδα αλλά και ένας σημαντικός αριθμός ISPs στα Βαλκάνια εμπιστεύονται πλέον την OTEGLOBE με την υπηρεσία της Internet Transit, για να συνδέουν τους τελικούς τους χρήστες στο Διαδίκτυο, απολαμβάνοντας εξαιρετική ποιότητα.

«Η ραγδαία αύξηση IP συσκευών (PCs, smartphones και tablets) φαίνεται ότι κάνει σταδιακά τη μετάβαση στο IPv6 αναγκαία,» δήλωσε η Δρ. Παναγιώτα Μποσδογιάννη, Διευθύντρια Τεχνολογίας της OTEGLOBE. «Με την εισαγωγή του IPv6 στο IP Δίκτυό της, η OTEGLOBE αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις και εφαρμόζει νέες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες της Διεθνούς Αγοράς Τηλεπικοινωνιών».

Πηγή: www.oteglobe.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin