Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ένοπλος ανοίγει πυρ σε Συμβούλιο πριν αυτοκτονήσει on camera (video)


Τις συγκλονιστικές εικόνες, κατά τις οποίες ένοπλος άνδρας κράτησε ομήρους τα μέλη σχολικού Συμβουλίου στη Florida, ενώ πυροβολούσε εναντίον τους, πριν αυτοκτονήσει, κατέγραψε κάμερα από την αίθουσα όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο ένοπλος άνδρας και πρώην κατάδικος, Clay Duke, εισέβαλε στο χώρο, όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο και διαμαρτυρόμενος για την απόλυση της συζύγου του, απείλησε τα μέλη του να παραμείνουν στη θέση τους.
Ο Duke με σπρέι σχεδίασε στον τοίχο έναν κύκλο κι ένα μεγάλο «V» και άνοιξε πυρ εναντίον του τρομοκρατημένου panel.

Παρότι η απόσταση από την οποία πυροβολούσε ήταν μικρή, αστόχησε και τις 14 φορές.

Ένας φρουρός μπήκε στην αίθουσα και τον ακινητοποίησε, πυροβολώντας τον στο πόδι. Ωστόσο, ο δράστης είχε προαποφασίσει το τέλος και έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, αφαιρώντας την ίδια του τη ζωή.

Στο video φαίνεται να λέει στις γυναίκες να βγουν από την αίθουσα. Λίγο αργότερα, μία γυναίκα επιστρέφει και επιχειρεί να τον αφοπλίσει, χτυπώντας του το χέρι, με το οποίο κρατούσε το όπλο, από πίσω, με την τσάντα της, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Duke τότε την πέταξε στο πάτωμα, κόλλησε το όπλο στο κεφάλι της και απείλησε να τη σκοτώσει, χωρίς ευτυχώς να πραγματοποιήσει την απειλή του.

Τα μέλη του Συμβουλίου θεώρησαν ότι το όπλο δεν είχε αληθινές σφαίρες, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρύπες που εντοπίστηκαν στον τοίχο πίσω από το panel, μαρτυρούν το αντίθετο.

Και ο επιστάτης Bill Husfelt προσπάθησε να τον πείσει να αφήσει στην άκρη το όπλο του, μάταια όμως.

Εκείνος συνέχιζε να λέει ότι απολύθηκε η σύζυγός του, χωρίς να αναφέρει όμως ούτε το όνομά της ούτε το πού εργαζόταν.

Παρόλα αυτά, τα μέλη του Συμβουλίου του διαβεβαίωσαν πως θα φροντίσουν να βρεθεί νέα θέση εργασίας, κάτι που ο Duke δε φάνηκε να πιστεύει, συνεχίζοντας να πυροβολεί εναντίον τους.

«Έχω την αίσθηση ότι θέλεις να έρθουν οι αστυνομικοί εδώ και να σε σκοτώσουν, επειδή είπες ότι σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνεις», του είπε ο Husfelt.

Ο Duke έστρεψε το όπλο του και εναντίον του επιστάτη, ο οποίος έντρομος τον παρακαλούσε να μην πυροβολήσει.

Αμέσως μετά, ο φρουρός Jones εισέβαλε στην αίθουσα και αντάλλαξε πυρά με το δράστη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έστρεψε το όπλο του εναντίον του και αυτοκτόνησε.

Σημειώνεται, πως το περιστατικό θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς λίγα λεπτά πριν εισβάλει ο Duke, η αίθουσα ήταν γεμάτη με παιδιά, που παραλάμβαναν βραβεία.

Πηγή: www.cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin