Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Για τουρισμό έρχονται τώρα οι Αλβανοί

Συνήθως τα Χριστούγεννα οι αλβανοί μετανάστες έφευγαν μαζικά για την χώρα τους. Τώρα, με την κατάργηση της βίζας, έρχονται οι δικοί τους για να περάσουν τις γιορτές στη χώρα μας.

Η κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων Αλβανίας για τουριστικούς και επιχειρηματικούς λόγους, που ισχύει από τις 17 Δεκεμβρίου, έχει αλλάξει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολιτών της γειτονικής χώρας.
 
Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που η εορταστική έξοδος των αλβανών μεταναστών που εργάζονται στη χώρα μας δεν ήταν τόσο μαζική, καθώς οι συγγενείς τους ήλθαν στην Ελλάδα για να κάνουν Χριστούγεννα όλοι μαζί.

 
“Είχαμε συνηθίσει πριν από τις γιορτές η έξοδος από τη χώρα μας να είναι μαζική και η είσοδος σχεδόν μηδενική, καθώς χιλιάδες μετανάστες πήγαιναν στην πατρίδα τους για τις γιορτές. Φέτος η είσοδος και η έξοδος ήταν μοιρασμένη, δεδομένου ότι πολλοί Αλβανοί ήρθαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ηλικιωμένους γονείς των οικονομικών μεταναστών, αλλά και για ολόκληρες οικογένειες που επισκέπτονται συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής Βασίλης Μπουλγούρης.

 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ολόκληρη την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα πέρασαν είτε προς Αλβανία είτε προς Ελλάδα χιλιάδες επιβατικά αυτοκίνητα και εκατοντάδες λεωφορεία, μεταφέροντας περίπου 100.000 ανθρώπους. Απ’ αυτούς περίπου οι μισοί ήρθαν και πέρασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και άλλοι μισοί στην Αλβανία. Εκτιμάται ότι η μέση ημερήσια κίνηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής ήταν περίπου 15.000 αλβανοί πολίτες. Η κίνηση κορυφώθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Νέο κύμα την Πρωτοχρονιά

 
Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και χθες, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, με μεγαλύτερη κίνηση από την Αλβανία προς την Ελλάδα, ενώ αμείωτη ήταν η διέλευση την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων.
Νέο κύμα ταξιδιωτών αναμένεται από αύριο Τετάρτη για την Πρωτοχρονιά, το οποίο θα κορυφωθεί τη Πέμπτη και την Παρασκευή. Η υπεύθυνοι του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής εκτιμούν ότι η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη των Χριστουγέννων.

 
Υπενθυμίζεται ότι οι υπήκοοι Αλβανίας που επισκέπτονται τη χώρα μας για τουριστικούς και επιχειρηματικούς λόγους εισέρχονται επιδεικνύοντας το βιομετρικό διαβατήριο. Επιπλέον, πρέπει να δηλώνουν το χρονικό διάστημα παραμονής στην Ελλάδα και να έχουν συνάλλαγμα 50 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής.

 
Να σημειωθεί ότι το προσωπικό του τελωνείου έχει μειωθεί δραματικά, οπότε οι υπάλληλοι που παραμένουν με δυσκολία ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, υπερβάλλοντας εαυτούς. Η μείωση του προσωπικού οφείλεται στις συνταξιοδοτήσεις, χωρίς όμως οι αποχωρήσαντες να αντικαθίστανται.


πηγή  : makthes

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin