Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέες γεωτρήσεις στο κοίτασμα του Πρίνου για την αύξηση της παραγωγής


Μεγαλύτερη παραγωγή από τα κοιτάσματα πετρελαίου του Πρίνου, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.000 βαρέλια ημερησίως, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί χάρη στις νέες γεωτρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με το γεωτρύπανο "GSP Saturn", στο πλαίσιο του σχεδίου βελτιστοποίησης της παραγωγής "Prinos 5000". 
Το “Prinos 5000” προβλέπει την πραγματοποίηση γεώτρησης «PA35» από την υφιστάμενη «Πλατφόρμα Α», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως 35 ημέρες, ενώ στη συνέχεια, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα "Έψιλον" με στόχο τη αύξηση της συνολικής παραγωγής της εταιρίας. 

"Με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων, η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου (Energean Oil & Gas). Τα εγκαίνια του νέου προγράμματος γεωτρήσεων έγιναν το περασμένο Σάββατο από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, o οποίος δήλωσε: «Αυτό είναι το τρίτο γεωτρύπανο που βλέπουμε στην Καβάλα σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη του επενδυτικού πλάνου της Ενεργειακής Αιγαίου. Αυτή η συνέχεια και ο μακρόχρονος χαρακτήρας της επένδυσης συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εnergean, Μαθιός Ρήγας, υπογράμμισε: "Συνεχίζουμε τις επενδύσεις παρά τις αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές συνθήκες και είναι αναγκαίο, οι επενδύσεις αυτές να πιάσουν τόπο, ώστε να διασφαλιστούν οι 300 θέσεις εργασίας στην Καβάλα. Από σήμερα, το σχέδιο βελτιστοποίησης της παραγωγής "Prinos 5000" έχει αποκτήσει πλέον ροή». 
Με την ευκαιρία των εγκαινίων παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας για την πρώτη υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την τριτογενή παραγωγή μέσω δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα. 

πηγή : http://efenpress.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin