Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Λιγότερα και ακριβότερα άντλησε η Ισπανία από τις διεθνείς αγορές


Η Ισπανία άντλησε στη δημοπρασία ομολόγων λιγότερα κεφάλαια σε σχέση με το ανώτερο όριο που είχε ανακοινώσει. Το κόστος δανεισμού της αυξήθηκε μετά την προειδοποίηση του διεθνούς οίκου Moody's ότι μπορεί να προχωρήσει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας πούλησε 10ετή ομόλογα ύψους 1,78 δισ. ευρώ με μέσο επιτόκιο 5,44% (από 4,61% στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση στις 18 Νοεμβρίου) και 15ετή ομόλογα ύψους 618 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,95% (αντί 4,54% στην προηγούμενη έκδοση).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πριν από τη δημοπρασία ανέφερε ότι θα αντληθούν έως 3 δισ. ευρώ στην τελευταία πώληση τίτλων για το 2010.

Ο οίκος Moody's ανέφερε ότι η ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ισπανίας, που είναι σήμερα Aa1, συνδέεται με τα μεγάλα ποσά που θα χρειαστεί η χώρα για την αναχρηματοδότηση του χρέους της το 2011, με την κατάσταση του τραπεζικού της τομέα και την ανησυχία για τη δημοσιονομική κατάσταση των περιφερειών της.


Πηγή: www.tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin