Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Αγροφυλακή τέλος

 
Την κατάργηση της Ελληνικής Αγροφυλακής προβλέπει το νομοσχέδιο που  παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, με το νομοσχέδιο οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο ΥΠΕΚΑ, ενώ θα ασκούνται πλέον από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες. Παράλληλα ρυθμίζεται και το θέμα των εποχικών πυροσβεστών.

Ειδικότερα:

Αγροφυλακή

Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι το προσωπικό της Αγροφυλακής:
- μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.

- Συγκροτείται με αυτό ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

- Εξασφαλίζεται έτσι καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, αλλά και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Εποχικοί πυροσβέστες

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με το νομοσχέδιο υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τους εποχικούς πυροσβέστες καθώς θα υπαχθούν σε ιδιαίτερη κατηγορία με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη.

Οι πυροσβέστες της κατηγορίας αυτής θα έχουν κύριο καθήκον την δασοπυρόσβεση και η δασοπροστασία, βοηθώντας παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και στα υπόλοιπα καθήκοντά του.

Με αυτό τον τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις του, αν οι προσλαμβανόμενοι προέρχονται από εποχικούς πυροσβέστες, που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.
Σημειώνεται ότι η πρόσληψη θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.

πηγή : econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin