Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η πρώτη ελληνική ενεργειακή εταιρεία που θα διαβεί διεθνή χρηματιστηριακή αγορά φιλοδοξεί να είναι η Ενεργειακή Αιγαίου, που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας «Κεφάλαιο» έχει ήδη δρομολογήσει την είσοδο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή του Τορόντο.
Η Ενεργειακή Αιγαίου, η μοναδική αμιγώς upstream ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία, έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες, ενώ οι οριστικές αποφάσεις και η δρομολόγηση της δημόσιας προσφοράς μετοχών θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις στις 18 Οκτωβρίου η εταιρεία απέκτησε τη διεθνή ονομασία Energean, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί για το listing σε αγορά του εξωτερικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σύμβουλοι της Energean έχουν προτείνει και την εναλλακτική του ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς η εταιρεία «αποτελεί ένα αμιγώς ελληνικό story», που όμως αντιμετωπίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικά εξαιτίας των ιδιαίτερων ελληνικών συνθηκών. Το ύψος της IPO (Initial Public Offer) αναμένεται να καθοριστεί από μια σειρά εξελίξεων που βρίσκονται προ των πυλών για την εταιρεία, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (λεκάνη Καβάλας-Πρίνου), την Αίγυπτο, ενώ βρίσκεται σε επαφές και εξετάζει την απόκτηση δικαιωμάτων στο Μαρόκο.

πηγή : kartesios.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin