Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Αλλαγές στην Υγεία - νέο νομοσχέδιο

 
Στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υγεία, σύμφωνα με το οποίο, τα νοσοκομεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ περνούν στο ΕΣΥ, όπως και οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και ο Οίκος Ναύτη. Η εποπτεύουσα αρχή θα είναι ο Εθνικός Οργανισµός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, είναι το 1ο του ΙΚΑ Αθήνας το οποίο εντάσσεται στο Σισμανόγλειο, το 2ο του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», το Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας του ΙΚΑ που εντάσσεται στην Πολυκλινική, το Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ που εντάσσεται στον "Άγιο Σάββα" και το 7ο του ΙΚΑ που εντάσσεται στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα –Κωνσταντοπούλειο».

Στο εργασιακό πεδίο, οι εργαζόμενοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομείων του ΙΚΑ παραμένει στην ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και ειδικότητα που κατέχει και στο νέο φορέα. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, θα απορροφηθούν, σε αντίστοιχες κενές θέσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας και μετά από διαδικασία αξιολόγησης. Γιατροί και οδοντίατροι με σύμβαση έργου στο ΙΚΑ, θα συνεχίσουν έως και για ένα χρόνο, να έχουν σε ισχύ τις συμβάσεις τους.

Tα νοσοκοµεία του ΕΣY, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Νοσοκοµείο «Παπαγεωργίου» θα μπορούν στο εξής να εισπράττουν νοσήλια, το κόστος ιατροδιαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών επεµβάσεων και εξετάστρων, µε πιστωτικές κάρτες VISA και MASTERCARD.

Στο θέμα των προμηθειών, το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Προµηθειών, ώστε να επιτευχθεί η µέγιστη δυνατή οικονοµία κλίµακας, με την ενοποίηση των διαγωνισμών προµηθειών προϊόντων και υπηρεσιών σε επίπεδο εθνικό.

Τέλος αλλάζουν οι ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Μέχρι το έκτο της ηλικίας του τρίτου παιδιού, καταβάλλεται στη μητέρα επίδομα ύψους 177 ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της οικογένειας δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ και υπό την προϋπόθεση μόνιμης συνεχούς δεκαετούς παραμονής στη χώρα. Για κάθε άγαμο και κάτω των 23 ετών από τα τρία παιδιά, η μητέρα παίρνει μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ.

Στους πολύτεκνους το μηνιαίο επίδομα αντιστοιχεί σε 44 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ. Η πολύτεκνη μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το παραπάνω επίδομα παίρνει ισόβια σύνταξη ποσού 102 ευρώ. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας.


Πηγή: logioshermes.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin