Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πετάει το τζιπ; Πετάει!


Δεν είναι τζιπ, δεν είναι ελικόπτερο, ούτε αεροπλάνο. Ο λόγος για ένα επαναστατικό πολυμορφικό- με όλη τη σημασία της έννοιας- όχημα το οποίο μπορεί στο πάτημα ενός κουμπιού να μεταμορφωθεί από στρατιωτικό όχημα σε ελικόπτερο.

Το φουτουριστικό σχέδιο ανήκει στην αμερικανική υπηρεσία DΑRΡΑ (Defence Αdvanced Research Ρrojects Αgency), η οποία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ύψους σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου τεθωρακισμένου οχήματος που θα μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων.

Το Τransformer ή ΤΧ, όπως ονομάζεται το εικονιζόμενο όχημα, μπορεί να πιάσει τα 105 χλμ./ ώρα από εδάφους και περί τα 240 χλμ./ ώρα από αέρος. Το μυστικό κρύβεται στα αναδιπλούμενα φτερά και στην έλικα, ενώ η ουρά στο πίσω μέρος το κάνει να μοιάζει περισσότερο με αεροπλάνο, το οποίο όμως παρ΄ όλα αυτά μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, επιτρέποντάς του έτσι εύκολη πρόσβαση σε δύσβατες περιοχές και κακοτράχαλα εδάφη.

Η τεθωρακισμένη «πανοπλία» του οχήματος είναι ικανή να προσφέρει στους επιβάτες του προστασία από πυροβολισμούς, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυραύλους, ενώ είναι εξοπλισμένο με ολμοβόλα και πυροβόλα. Επιπλέον, το ΤΧ διαθέτει ένα σύστημα αυτόματου πιλότου, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει την εξειδίκευση του πιλότου θα μπορεί να το χειριστεί με ευκολία.

Το στρατιωτικό όχημα του μέλλοντος θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να είναι έτοιμο ως το 2015.

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin