Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κύπρος: λαθροθήρες αποδεκατίζουν τα μεταναστευτικά πτηνά

Περίπου 1,4 εκατ. μεταναστευτικά πουλιά υπολογίζεται ότι σκότωσαν παράνομα το φθινόπωρο που πέρασε, Κύπριοι κυνηγοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, που παραθέτει πληροφορίες από την οικολογική οργάνωση Birdlife Cyprus, ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ την τελευταία δεκαετία.
«Η εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση το φθινόπωρο του 2010, είναι καταστροφική. Η λαθροθηρία των πουλιών άγγιξε ένα επίπεδο άνευ προηγουμένου, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών, κατά το οποίο η οργάνωσή μας επιτελεί έργο επιτήρησης όσον αφορά στα μεταναστευτικά πουλιά», δήλωσε στην Ελευθεροτυπία εκπρόσωπος της Birdlife Cuyprus.

Με βάση τα στοιχεία της οργάνωσης, τα χιλιάδες νεκρά πουλιά καταδεικνύουν μια «ανησυχητική αποτυχία» των κυπριακών και των βρετανικών αρχών, αφού το παράνομο κυνήγι εξαπλώνεται σε ζώνες βρετανικής «εποπτείας» των μεταναστευτικών πουλιών.

Η Birdlife Cuyprus επισημαίνει ότι ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο χώρες έχουν την υποχρέωση να τηρούν την ευρωπαϊκή οδηγία που προστατεύει τα πουλιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά καταφεύγουν στην Κύπρο κάθε χρόνο το φθινόπωρο και το χειμώνα, αποφεύγοντας το ψυχρό κλίμα των βόρειων χωρών.

Περίπου 60 είδη υπό προστασία ή υπό εξαφάνιση παγιδεύονται παράνομα από τους Κύπριους κυνηγούς.

πηγή : econews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin