Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Οι διαθέσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις «τελειώνουν τον Ιανουάριο»

Το σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση   
        Το σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση   Associated Press

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Το απόθεμα των ελεύθερων διαδικτυακών διευθύνσεων θα στερέψει γύρω στον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ένας από τους φορείς που διαχειρίζεται τις διευθύνσεις, διευκρινίζοντας όμως ότι η κατάσταση «δεν είναι σοβαρή» -τη λύση θα δώσει το IPv6.

Η λειτουργία του Internet βασίζεται σήμερα στην έκδοση 4 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IPv4), το οποίο χρησιμοποιείται από το 1981 και πλέον πλησιάζει το όριό του, τις τέσσερα δισεκατομμύρια διευθύνσεις (οι οποίες αντιστοιχούν σε συνδυασμούς αριθμών του τύπου 168.223.112.100).

Οι διευθύνσεις αυτές εκχωρούνται από την αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης), η οποία τις μοιράζει σε πέντε περιφερειακούς καταχωρητές.

«Η δεξαμενή κεντρικών διευθύνσεων θα έχει εξαντληθεί μέχρι τον Ιανουάριο» δήλωσε στο AFP o Ερνέστο Μάχο, διευθυντής Επικοινωνιών στον Καταχωρητή Διαδικτυακών Διευθύνσεων Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, με έδρα το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

«Αυτή την εβδομάδα εξαντλήθηκαν τέσσερα μπλοκ διευθύνσεων. Μας έμειναν μόνο πέντε, τα οποία έχει αποφασιστεί να διανεμηθούν στους πέντε περιφερειακούς καταχωρητές» ανέφερε.

Διευκρίνισε πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι σοβαρή, αφού η επόμενη έκδοση του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου, το IPv6, θα δημιουργήσει δισεκατομμύρια επιπλέον διευθύνσεις.

Πάντως τo IPv6 αντιστοιχεί σήμερα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαδικτυακών διευθύνσεων και η επέκτασή του συναντά σημαντικές δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρωτόκολλα, το παλιό και το νέο, θα πρέπει να συνυπάρχουν τη μεταβατική περίοδο.


πηγή : http://tech.pathfinder.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin