Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Έξι βραβεία για τον Πολάνσκι


Ο «Αόρατος συγγραφέας» του Ρομάν Πολάνσκι σάρωσε τα βραβεία, παίρνοντας συνολικά έξι, στην τελετή απονομής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφουστις 4 Δεκεμβρίου, στην πρωτεύουσα Ταλίν της Εσθονίας.

Η ταινία κέρδισε έξι από τις επτά κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ηθοποιού (για τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, σεναρίου (Ρομάν Πολάνσκι και Ρόμπερτ Χάρις), μουσικής (Αλεξάντρ Ντεσπλά) και καλλιτεχνικής διεύθυνσης (Aλμπρεχτ Κόνραντ). Καμία άλλη ταινία, με εξαίρεση το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα«Lebanon» που πήρε το βραβείο φωτογραφίας και ευρωπαϊκής ανακάλυψης της FIPRESCI, δεν πήρε πάνω από ένα βραβείο.

«Αυτό είναι πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ ξανά τους ομολόγους μου», είπε ο Πολάνσκι, που τηλε-μεταφέρθηκε στην τελετή μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, καθώς τα ταξίδια αποτελούν παρελθόν γι’ αυτόν μετά την πικρή περιπέτεια του φεστιβάλ της Ζυρίχης που τον έστειλε στη φυλακή για μερικούς μήνες, λόγω της εκκρεμούς δικαστικής κατηγορίας εναντίον του από τις ΗΠΑ. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, το υπέροχο συνεργείο που είχαμε, αυτή ήταν μια διεθνής προσπάθεια», συμπλήρωσε ο 76χρονος σκηνοθέτης. 

 πηγή : http://tainiomanhs.blogspot.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin