Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon «Πράσινη» η Ακαδημία Πλάτωνος


Άλλον ένα περίπατο με αρχαιότητες αποκτά η Αθήνα. Θα ξεκινάει από τον Κεραμεικό, την οδό Πειραιώς, και θα καταλήγει στην οδό Κρατύλου στο περιστύλιο της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου στην αρχαιότητα συναντιούνταν οι σοφοί και αντάλλασσαν τις σκέψεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η απόφαση ελήφθη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αφορά στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ειδικότερα, εντάσσονται επιπλέον 10 στρέμματα ιδιοκτησιών, που θα απαλλοτριωθούν, αλλά και 6 ακόμη στρέμματα πέριξ του αρχαιολογικού χώρου, για να μετατραπούν σε πράσινο.

Παράλληλα, προωθείται ένα σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης των μνημείων, που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο έχει στόχο την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής.

Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού με τις αντίστοιχες του υπουργείου Περιβάλλοντος και την εταιρεία Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων ανέλαβε να διαμορφώσει μια πορεία αρχαιολογικής διαδρομής από τον Κεραμεικό μέχρι την Κρατύλου, μέσω της οδού Πλαταιών, ενώ μελλοντικά δεν αποκλείεται να πεζοδρομηθούν η Πλαταιών και η Κρατύλου.


Πηγή : econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin