Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης «Διπλωμάτης της Χρονιάς»

 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Βασίλης Κασκαρέλης, επελέγη να ανακηρυχθεί «Διπλωμάτης της Χρονιάς για το 2011» από το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων του Λος Άντζελες, ένα μεγάλου κύρους ίδρυμα στο οποίο συμμετέχουν ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού και ερευνητικού κόσμου, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες που συμβάλουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην νότια Καλιφόρνια.

Το επίζηλο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση εξαίρετων επιδόσεων μιας ολόκληρης ζωής ενός μέλους της διεθνούς διπλωματικής κοινότητας που έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην χώρα του και απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό των συναδέλφων του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το βραβείο «Διπλωμάτης της Χρονιάς» θεσπίστηκε το 1990 κι έχει έκτοτε απονεμηθεί σε πρεσβευτές από χώρες όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Ρωσία και άλλες. Οι επιλεγόμενοι διπλωμάτες για την τιμητική αυτή διάκριση συνήθως προέρχονται από χώρες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο σε τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η απονομή του βραβείου στον Πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη θα γίνει κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2011. Στην τελετή αυτή, εκτός του ότι θα αναγνωριστεί το διπλωματικό έργο του κ. Κασκαρέλη και η συμβολή του στην ενίσχυση και βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, θα δοθεί επίσης η δυνατότητα σε διπλωμάτες από όλο τον κόσμο να εκφράσουν για μια ακόμα φορά την εκτίμησή τους για την προσφορά τις Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό αλλά και για να γιορτάσουν την συνεχιζόμενη σπουδαιότητα της Ελλάδας στην σύγχρονη εποχή.

πηγή : http://www.voanews.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin