Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η αστρολογία πίσω από το βιολογικό μας ρολόι


Οι πλανητικές θέσεις αφήνουν τα αποτυπώματα τους στα βιολογικά ρολόγια των θηλαστικών και η έννοια της αστρολογίας αποδεικνύεται επιστημονικά.

Όταν αναφέρεται η λέξη «αστρολογία» οι σκεπτικιστές παθαίνουν επιληπτική κρίση. Η ιδέα ότι η προσωπικότητα κάποιου, θα μπορούσε να αποτυπωθεί κατά τη γέννησή του, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου, της σελήνης και των πλανητών εδώ και πολύ καιρό, χλευάστηκε ως «αγυρτεία» από τη λεγόμενη «επιστημονική» κοινότητα, η οποία αντιστέκεται κάθε ιδέας που βασίζεται στην ολιστική σύνδεση μεταξύ των ατόμων και του σύμπαντος.


Σύμφωνα με τη συμβατική άποψη, τα γονίδιά σας και η ανατροφή των παιδιών σας καθορίζουν την προσωπικότητά σας, και η θέση του πλανήτη Γη κατά τη στιγμή της γέννηση σας δεν έχει καμία σχέση.

Κατόπιν πάλι, οι συμβατικοί οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι η θέση της σελήνης έχει να κάνει με τη ζωή στη Γη. Απορρίπτουν την σοφία ότι οι αγρότες γνωρίζουν εδώ και αιώνες - ότι η φύτευση των σπόρων προς σπορά ή μεταφύτευση φυτών σε αρμονία με τους σεληνιακούς κύκλους δίνουν αποτελέσματα με υψηλότερες αποδόσεις των καλλιεργειών. Ακόμα και οι άνθρωποι επηρεάζονται έντονα από το φεγγάρι, όπως κύκλος της εμμηνόρροιας είναι στενά συγχρονισμένος με την Σελήνη (28 ημέρες, περίπου).

Οι ερευνητές αποδεικνύουν επιστημονική αρχή της αστρολογίας

Οι σκεπτικιστές επιστήμονες πρέπει να είναι περισσότερο μπερδεμένοι από τη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Neuroscience που υλοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Vanderbilt η οποία προβλέπει ακούσια επιστημονική υποστήριξη για τη θεμελιώδη αρχή της αστρολογίας - δηλαδή, ότι η θέση των πλανητών κατά τη στιγμή γέννησής σας επηρεάζει την προσωπικότητά σας .

Σε αυτή τη μελέτη, όχι μόνο ο μήνας γέννησης είχε αντίκτυπο στην προσωπικότητα του ατόμου, αλλά παρατηρήθηκαν και μετρήσιμες λειτουργικές αλλαγές στον εγκέφαλο.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε σε ποντίκια, έδειξαν ότι τα ποντίκια που γεννήθηκαν χειμώνα παρουσίασαν «συνεπή επιβράδυνση» της ημερήσιας δραστηριότητάς τους. Επίσης, ήταν πιο επιρρεπή σε συμπτώματα που μπορούμε να ονομάσουμε «εποχιακή συναισθηματική διαταραχή».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Βιολογικών Επιστημών Ντάγκλας Mc Mahon, τον μεταπτυχιακό φοιτητή Chris Ciarleglio, τον μεταδιδακτορικό υπότροφο Karen Gamble και δύο επιπλέον προπτυχιακών φοιτητών, εκ των οποίων κανένας δεν πιστεύει στην αστρολογία, προφανώς.
Το έκαναν φυσικά, γιατί πιστεύουν στην επιστήμη, γι 'αυτό και όλα τους τα ευρήματα έχουν επιστημονική γλώσσα, έστω και αν τα ευρήματα υποστηρίζουν κατ 'ουσία τις αρχές της αστρολογίας.

"Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τα αποτελέσματά μας είναι, το γεγονός ότι η αποτύπωση επηρεάζει τόσο την συμπεριφορά του ζώου, όσο και τους κύκλους των νευρώνων στο κύριο βιολογικό ρολόι του εγκεφάλου», δήλωσε ο Ciarleglio.
Αυτή είναι μία από τις βασικές αρχές της αστρολογίας: Ότι η θέση των πλανητών κατά τη στιγμή της γέννησής σας (που θα μπορούσε να ονομαστεί "εποχή" της γέννησής σας), μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε αλλαγές στην εγκεφαλική φυσιολογία, που επηρεάζει την δια βίου συμπεριφορά.

Για άλλη μια φορά, μια τέτοια ιδέα ακούγεται παράλογη στον επιστημονικά καταρτισμένο, εκτός βέβαια αν το διαπιστώσουν οι ίδιοι, σε ποιο σημείο είναι όλα πολύ ξαφνικά «επιστημονικά». Αντί να το αποκαλούν "αστρολογία", θα αναφέρονται τώρα σε αυτό ως "εποχιακή βιολογία».

Πως δυσφημίζεται η πραγματική επιστήμη

Όλο αυτό μου θυμίζει την ανακάλυψη της ψυχρής σύντηξης το 1989 από τον Fleishmann και Pons, ο οποίος γελοιοποιήθηκε ευρέως από την αλαζονικούς ερευνητές της θερμής σύντηξης οι οποίοι προσπάθησαν να καταστρέψουν την αξιοπιστία (και την καριέρα) των ερευνητών της ψυχρής σύντηξης. Μετά την ιδέα της "ψυχρής σύντηξης" που δέχθηκε επίθεση και καταστράφηκε από αυτούς τους αλαζονικούς επιστήμονες, σύντομα επέστρεψε με νέο όνομα: Χαμηλή-Ενέργεια Πυρηνικής Αντιδράσης Low – Energy Nuclear Reactions (LENR).

Το LENR έχει πλέον επαληθευτεί ως γεγονός από το Ναυτικό των ΗΠΑ - μαζί με εκατοντάδες άλλους ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Και όμως, ακόμα και σήμερα, η συμβατική επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να επιμένει η ψυχρή σύντηξη δεν υπάρχει και ότι οι ερευνητές της ψυχρής σύντηξης είναι απατεώνες.

Ακριβώς όπως υπάρχει μια σταθερή επιστημονική βάση για LENR, υπάρχει και επιστημονική βάση για την αστρολογία. Η σχέση ανάμεσα στη Γη, στη Σελήνη και τον Ήλιο και η εναλλαγή της φυσικής έκθεσης στο φως, θερμοκρασία, βαρύτιμη έλξη και άλλες συνθήκες είναι δυνατόν να γίνεται αισθητή από τους ζωντανούς οργανισμούς. Για να πιστέψεις στην αστρολογία, το μόνο που πραγματικά απαιτείται είναι να κατανοήσεις τις βασικές έννοιες της αλληλεξάρτησης μεταξύ όλων των ζωντανών οργανισμών. Η θέση του ήλιου ή του φεγγαριού επιδρά στη Ζωή πάνω στην Γη; Φυσικά και επιδρά. Η ζωή όπως την ξέρουμε δεν θα υπήρχε καν χωρίς το φεγγάρι έλκεται από τη Γη και αυτή να σταθεροποιείται στον άξονα περιστροφής της ώστε να μη γίνονται ριζικές αλλαγές στις εποχικές θερμοκρασίες πού θα έκαναν τη ζωή πολύ πιο δύσκολη. (Το φεγγάρι, με άλλα λόγια, είναι ένα από τα βασικούς «σταθεροποιητές» της ζωής στον πλανήτη Γη , διότι τείνει να σταθεροποιεί τις εποχές και να κρατάει τη Γη σε μια σταθερή εναλλαγή πτήσης.)

Τίποτα από όλα αυτά, φυσικά, δεν σημαίνουν ότι η θέση του Κρόνου σήμερα μπορεί να σας κάνει να κερδίσετε το λαχείο ή να βρείτε μια νέα αγάπη. Αυτό είναι η εκδοχή της tabloid αστρολογίας και δεν είναι πραγματική αστρολογία.

Μην συγχέετε την ταμπλόιντ αστρολογία με την πραγματική αστρολογία

Ακόμη και η αστρονομία έχει εκδοχή tabloid η οποία είναι εξ ολοκλήρου μη επιστημονικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, κάθε μοντέλο του ηλιακού μας συστήματος που έχω δει είναι μια άγρια ανακριβείς ταμπλόιντ εκδοχή της πραγματικότητας, με τα μεγέθη των πλανητών γελοία και υπερβολικά και οι πλανητικές αποστάσεις να μην απεικονίζονται σε κλίμακα. Αυτά τα ανόητα, μη επιστημονικά ηλιακά μοντέλα αποτυπώνουν ένα είδος μυθικού ηλιακού συστήματος στο μυαλό των μαθητών, ακόμη και καθηγητών του σχολείου. Σχεδόν κανένας έξω από τις κοινότητες της αστροφυσικής και αστρονομίας έχει οποιαδήποτε πραγματική κατανόηση για το τεράστιο μέγεθος του Ηλιακού συστήματος αλλά και του γαλαξία μας καθώς και τις αποστάσεις μεταξύ γειτονικών γαλαξιών.

Το να εμφανίσεις έναν γιγαντιαίο Ήλιο στο μέγεθος μιας μπάλας μπάσκετ και μια παράσταση της Γης μεγέθους μιας μπίλιας τρεις ίντσες μακριά είναι το αστρονομικό ισοδύναμο ενός έξυπνου ωροσκόπιου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται να κερδίσετε το λαχείο σήμερα, επειδή γεννηθήκατε στο Ζώδιο των Ιχθύων. Και τα δύο είναι μυθοπλασίες. Και τα δύο αποτελούν προσβολή για την πραγματική επιστήμη.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και η όλη ιδέα ότι ένα «ηλεκτρόνιο» είναι ένα κομμάτι της φυσικής ύλης, που αποτελείται από άλλα "σωματίδια" αποτελεί προσβολή για την πραγματική επιστήμη. Η απογοητευτική αλήθεια του θέματος είναι ότι "Σωματιδιακή Φυσική» δεν έχει πολλά να κάνει με τά πραγματικά σωματίδια τελικά. Είναι όλα σχετικά με ενέργειες που θα μπορούσαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δονούνται με τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να εμφανίζονται στιγμιαία και να έχουμε την ψευδαίσθηση ενός σωματιδίου, έτσι όπως προσμετράται από τους παρατηρητές μας.
Παρατηρητές που αναπόφευκτα μεταβάλλουν το αποτέλεσμα του όλου πειράματος ώστε να αποδεικνύουν και πάλι τον αλληλένδετο χαρακτήρα των πραγμάτων στο σύμπαν μας, συμπεριλαμβανομένης της παρατήρησης και του πειράματος.

Οι ωροσκοπιακές προβλέψεις στην εφημερίδα Sunday - καθώς επίσης και ένα μεγάλο μέρος της ξεκαρδιστικής μυθολογίας που βρέθηκε στη σύγχρονη περιγραφή του « ατόμου» - είναι και οι δύο απλουστευμένες βιβλίο- εκδόσεις κόμικ μιας μεγαλύτερης αλήθειας - της αλήθειας ότι ζούμε σε ένα ολιστικό σύμπαν όπου κάθε κομμάτι της φυσικής ύλης, κάθε κομμάτι της ενέργειας και κάθε συνειδητός νους έχει επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο με λεπτούς τρόπους. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για ενα άτομο που να έχει απομονωθεί από τον κόσμο, επειδή ο Κόσμος είμαστε εμείς και υπάρχουμε ως φυσικές εκδηλώσεις των ενεργειών που, όσο υπάρχουμε, είναι προς στιγμήν οργανωμένα ως όντα.

Είμαστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη, λέει ο Carl Sagan. Κι έχει δίκιο: Δεν είμαστε μόνο φτιαγμένοι από αστρόσκονη, μας επηρεάζει ιδιαίτερα αυτή η αστρόσκονη πάρα πολύ. Και τέλος, η σύγχρονη επιστήμη έχει αρχίσει να καλύπτει τη διαφορά της μεγάλης αλήθειας, ότι οι αστρολόγοι γνωρίζουν πράγματα, από την αυγή της ανθρώπινης ύπαρξης στον μικροσκοπικό πλανήτη μας.

Γ.Τ. : Αστρολόγος

Επιμέλεια: Β.Ζ.

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin