Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Συνταγές Ομορφιάς με Μέλι

 
Το μέλι το γνωρίζουμε όλοι για την υπέροχη ξεχωριστή γεύση του αλλά και για τις χρήσεις του στη φαρμακευτική και στην κοσμετολογία. Περιέχει ήπια άλφα υδροξέα, όπως το γλυκονικό οξύ.



Αυτά τα οξέα είναι πολύ ασφαλή στη χρήση για το δέρμα και μπορούν να χαλαρώσουν τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, και να δώσουν άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα.

Αυτά τα οξέα είναι επίσης σε θέση να αυξήσουν την ελαστικότητα, να εξισορροπήσουν το λιπαρό δέρμα, να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, και να ελαχιστοποιήσουν τις γραμμές και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να φαίνεστε νεότερες.

Περιέχει επίσης 11 ένζυμα, 14 μέταλλα, 21 αμινοξέα, όλες τις βιταμίνες που οι διατροφολόγοι θεωρούν απαραίτητες για την υγεία, όπως οι βιταμίνες Α, D, Ε, Κ, ερυθρίνη, νικοτινικό οξύ, βιταμίνες Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη και Βιοτίνη, και ίχνη μετάλλων όπως το πυρίτιο, ο χαλκός, μαγνήσιο, σίδηρο, κλπ.

Τα αμινοξέα που περιέχει βοηθούν το δέρμα διατηρούν την υγρασία του. Λόγω επίσης των πολλών αντιοξειδωτικών του, το μέλι ανιχνεύει και καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Μπορείτε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε τις εξαιρετικές του ιδιότητες και να το χρησιμοποιήσετε ως το κύριο συστατικό σε σπιτικές συνταγές για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Ιδού μερικές γνωστές συνταγές που θα αποτελέσουν το μικρό μυστικό της ομορφιάς σας.

Για μικροτραύματα:

Μπορούμε σε επιπόλαια τραύματα να κάνουμε μια απλή επάλειψη με μέλι, το οποίο θα έχουμε αναμείξει με 10-15 σταγόνες πρόπολη. Επίσης αν βρισκόμαστε σε εξοχή, μπορούμε αντιμετωπίσουμε τυχόν εκδορές ξεπλένοντάς τες με αλκοολούχο ποτό και απλώνοντας μέλι.

Μασάζ ομορφιάς -για το σώμα:

Αναμιγνύουμε μέλι με αιθέρια έλαια τριανταφυλλιάς, λάσπη με φύκια ή πράσινο άργιλο και κάνουμε επάλειψη στα προβληματικά σημεία του σώματος. Το κρατάμε μέχρι να στεγνώσει και ξεβγάζουμε με χλιαρό προς το κρύο νερό.

Για το πρόσωπο:

1) Κανονικές και ξηρές επιδερμίδες:

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 κουταλιά σούπας φουντουκέλαιο

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μίγμα στο πρόσωπο, αφού έχουμε κάνει ντεμακιγιάζ. Το κρατάμε για 20 λεπτά.

2)Λιπαρές επιδερμίδες:

Χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά, αλλά μαζί με πράσινο άργιλο.

Απλώνουμε το μίγμα στο πρόσωπο και το κρατάμε μέχρι να στεγνώσει ο άργιλος.

Ξεβγάζουμε χρησιμοποιώντας καθαρές πετσέτες βρεγμένες με ζεστό (όχι καυτό) νερό.

Οι κινήσεις μας είναι απαλές και δεν τρίβουμε την επιδερμίδα.

πηγή : fe-mail.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin