Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Φυτό «δολοφόνος»

Ένα παρασιτικό φυτό που εξαπλώνεται στη νότια Κένυα απειλεί έναν από τους μεγαλύτερους βιότοπους του πλανήτη σύμφωνα με επιστήμονες.

Το τοξικό φυτό που ονομάζεται Santa Maria προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό και σκοτώνει τα ζώα.
Το φυτό με το λευκό άνθος ενδημεί στην Κεντρική Αμερική και πρόσφατα βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Maasai-Mara από μέλη του οργανισμού CABI (Agricultural Bioscience International Africa).
 

Το συγκεκριμένο παράσιτο παράγει τοξίνες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των υπολοίπων και με αυτό τον τρόπο μπορεί να «κατακτήσει» ολόκληρες περιοχές, ιδιαίτερα εκείνες οι οποίες έχουν υποστεί καταστροφές από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εξάπλωσή του θέτει σε κίνδυνο ολόκληρα μεταναστευτικά κοπάδια ζέβρων, αγριοβούβαλων, γαζελών και άλλων ειδών που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς όχι μόνο είναι τοξικό αλλά και καταστρέφει τη βρώσιμη βλάστηση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό ζιζάνιο που ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων με έξι εβδομάδων, ενώ κάθε φυτό παράγει μεταξύ 10.000 και 25.000 σπόρους.

Οι Αρχές της Κένυας θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις ζιζανιοκτονίας με ψεκασμούς, ξερίζωμα και άλλα μέσα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

πηγή :  newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin