Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πρώτη φορά Γατάκι στο σπίτι, τι να αγοράσω;

 

Μπορεί να αποφάσισες να αποκτήσεις ένα γατάκι για πρώτη φορά ή να ερωτεύτηκες ένα αδέσποτο μωρουλίνι γατάκι στο δρόμο ή απλώς να σου φέρανε ένα γατάκι στο σπίτι στα ξεκάρφωτα άλλα μέλη της οικογένειας σου. Όπως και να ‘χει είσαι στη φάση εγώ-δε-ξέρω-από-γάτες για να ψάχνεις στο ίντερνετ και να βρεθείς σε τούτο εδώ το κείμενο.
Όχι ότι δε το έχεις ψιλιαστεί μέχρι τώρα αλλά μια νέα οντότητα στο σπίτι έχει έξοδα και χρειάζεται την προίκα της, το γιατρό της, την υγιεινή της και το φάι της. Κι επειδή λογικά δε θα ξέρεις από που να ξεκινήσεις ας τα πάρουμε με τη σειρά.


Τι χρειάζεται να αγοράσεις με το καλημέρα σας για το νέο γατάκι

  • Φαγητό. Θα βρεις πολλές μάρκες στο σούπερμάρκετ, πάρε 2-3 διαφορετικές κονσέρβες και κροκέτες για αρχή. Αν ειναι μωρουλίνι το γατάκι πρόσεξε τις συσκευασίες, υπάρχουν ειδικές τροφές για τα μωρά γατάκια τόσο σε κονσέρβες όσο και σε κροκέτες.
  • Πιατάκι για φαγητό και νερό. Συνήθως υπάρχουν πλαστικές τροφοθήκες με δυο θέσεις για φαγητό και νερό. Εμένα δε με βολεύει ιδιαιτέρως αν και το χρησιμοποιώ. Θεωρώ πιο χρηστικό να έχω 3 μπολάκια ακόμα και απο γιαουρτάκι για να βάζω κονσέρβα, κροκέτα, νερό.  Τώρα γιατί το λέω αυτό… πχ πες πως εχεις βάλει στη διπλή θήκη κροκέτα και νερό, θες να φρεσκάρεις το νερό… για δοκίμασε να το ρίξεις στο νεροχύτη χωρίς να πέσει και η κροκέτα. Βολεύει; δε βολεύει.
  • Άμμο και δοχείο για την άμμο. Τα γατάκια χρειάζονται άμμο για να κάνουν την ανάγκη τους.  Φυσικά αν έχεις τη δική μου τύχη η άμμος και το δοχείο της άμμου θα είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού για καμιά περίπτωση ανάγκης το χειμώνα. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να μένεις σε ισόγειο ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει εύκολα το ζώο και να σε εκπαδεύσει καταλλήλως για να του ανοίγεις στις κρίσιμες ώρες. Λέω να σε εκπαιδεύσει γιατί μάλλον δε γίνεται να το εκπαιδεύσεις εσύ να βγαίνει έξω για την ανάγκη του, οι γάτες ειναι ανεξάρτητα ζώα θα βρουν την άκρη μόνες τους.
  • Βαλιτσάκι μεταφοράς. Ακόμα κι αν δε σκοπεύεις να το κάνεις βόλτες το γατάκι  είναι απαραίτητο ειδικά για τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Θα τα βρεις σε pet-shop ή σε κτηνιατρεια. Στην αρχή δες αν μπορείς να δανειστείς κάποιο από φίλους.
  • Σπρέυ ή αμπούλες για τους ψύλλους και τις ψείρες. Ειδικά αν ειναι αδέσποτο το γατάκι

Τι να αγοράσεις αργότερα για το γατάκι

  • Κρεβατάκι. Το πότε θα το αγοράσεις είναι δικό σου θέμα, τα γατάκια βολεύονται στο κρεβάτι μας, σε καναπέδες, στο χαλί, σε πολυθρόνες, πάνω στην ντουλάπα και γενικά όπου βρουν. Ο δικός μου το χρησιμοποιεί σπανίως αλλά το χρησιμοποιεί.
  • Κάτι για να ξύνει τα νύχια του.  Υπάρχουν ειδικές κατασκευές με χοντρό σκοινί στα κτηνιατρεία. Ο δικός μου χρησιμοποιεί το ξύλινο τραπέζι του ΙΚΕΑ μαζί με τις καρέκλες καθώς και κάτι χάρτινα κουτιά περιοδικών που έχω στο κάτω ράφι της βιβλιοθήκης. Η επιλογή δική σου
  • Παιχνιδάκια. Μια μαλακή μπαλίτσα για να κυνηγάει αρκεί. Από κει και πέρα θα βρεις δικά σου παιχνίδια πχ μπάλες από αλουμινόχαρτο ή κάποιο μακρύ χοντρό σκοινί για να τραβάει όπως το κρατάς.
  • Συλλέκτη τριχών. Μπορεί να σε βολέψει, μπορεί και όχι. Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.
  • Περιλαίμιο και λουράκι. Μη σου φαίνεται περίεργο το λουράκι σε γατί, εμένα με βολεύει πολύ το καλοκαίρι όταν πρέπει να ταξιδέψω και θέλω να τον έχω περιορισμένο αλλά όχι κλεισμένο μέσα σε βαλιτσάκι μεταφοράς.
πηγή : sheblogs

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin