Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ: Ιδιες με πέρυσι στην Ελλάδα

ερίπου στα ίδια με πέρσι επίπεδα διαμορφώνονται οι τουριστικές αφίξεις για την Ελλάδα το ενδεκάμηνο του 2010, όπως αυτές διαμορφώνονται από τα προσωρινά στοιχεία από τα 13 ελληνικά αεροδρόμια τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων αλλοδαπών και το 72% των συνολικών αφίξεων (με κάθε μέσο) αλλοδαπών στην χώρα μας. 
Βάσει των στοιχείων που έχει επεξεργαστεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2010 αφίχθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 10.439.131 τουρίστες, δηλαδή -0,49% λιγότεροι σε σχέση με το 2009.
Τρία ελληνικά νησιά ηγήθηκαν αυτό το διάστημα των περιοχών που σημείωσαν θετικό πρόσημο στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών : Ρόδος με άνοδο 8,16% , Κως 11,12% και Κεφαλονιά 3,85%. 

Στους αντίποδες ήταν η Αθήνα (-4,24%), η Θεσσαλονίκη (-3,57%) και η Σάμος (5,84) που απώλεσαν σημαντικά μερίδια τουριστών . Ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, οι απώλειες σε απόλυτα νούμερα μεταφράζονται σε 128.000 τουρίστες περίπου. 

Μιλώντας εξάλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε ότι και την περίοδο των εορτών οι κρατήσεις ουσιαστικά είναι ελάχιστες, τη στιγμή που το ξενοδοχειακό προϊόν προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές.
Συνολικά για το 2010 οι αφίξεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα περυσινά επίπεδα, όπως εκτιμάται από τους τουριστικούς φορείς, ενώ τα έσοδα έχουν παγιώσει για το 2010 μια πτώση 7%, όπως επιβεβαιώνει και το αρμόδιο υπουργείο. 

πηγή : dete.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin