Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Δυναμίτη και πυρομαχικά ανακάλυψαν Τούρκοι αστυνομικοί.

 
Η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης 30 ράβδους δυναμίτη και 900 σφαίρες, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγεται και αφορά στρατιωτικούς, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   
Τα εκρηκτικά και οι σφαίρες ανακαλύφθηκαν στο Ποϊράζκιοϊ κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάσχεση εγγράφων στη διάρκεια πρόσφατης αστυνομικής έρευνας στη ναυτική βάση κοντά στο Γκολτσούκ, στο πλαίσιο των ερευνών σε σχέση με κατηγορίες "εκβιασμού και στρατιωτικής κατασκοπείας", σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

   

Κατά την έρευνα που διεξάγεται από πέρυσι και με τη χρήση εκσκαφέων, στο Ποϊράζκιοϊ είχαν βρεθεί χειροβομβίδες, όπλα και εκρηκτικά, ενώ σε 16 πρόσωπα απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τα περισσότερα μεταξύ αυτών είναι αξιωματικοί του ναυτικού, για συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό να πληγεί η ισλαμικών καταβολών συντηρητική κυβέρνηση στην Άγκυρα. 

   

Δεκάδες άλλοι ύποπτοι αναμένουν μια δικαστική κρίση κατά την εκδίκαση αυτή της υπόθεσης Εργκένεκον. 

   

Σε μια άλλη υπόθεση, 196 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία δικάζονται από την Πέμπτη με την κατηγορία της υποκίνησης πραξικοπήματος στο πλαίσιο της επιχείρησης "Βαριοπούλα" το 2003 που είχε στόχο την υπονόμευση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

 
πηγή : onalert.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin